header image

Оглас за вработување - Оператор во Сектор за ИТ

14.05.2020

 

Оглас за вработување - Оператор во Сектор за информатичка технологија

 


Работното место ги опфаќа следните активности:
•    Мониторирање на системи
•    Обезбедување на help-desk поддршка
•    Мониторирање и поддршка на банкомати
•    Администрирање на кориснички профили
•    Спроведување на системски обработки
•    Контрола на опремата и активностите во дата центарот

Кандидатот треба да ги исполнува следните квалификации:
•    Одлично познавање на работа со компјутери и Windows оперативен систем
•    Искуство со ИТ help-desk поддршка, мониторирање на системи, решавање и ескалација на инциденти
•    Основно познавање на Unix или Linux оперативни системи
•    Основно познавање на компјутерски мрежи и сигурност на информациони системи
•    Завршено високо образование, пожелно информатичка технологија, електротехника, машински, или друг технички факултет
•    Одлично познавање на англиски јазик
•    Работно искуство од најмалку 3 години во областа


Лични карактеристики:
•    Комуникативна и динамична личност со способност за преземање на иницијативи
•    Тимски дух, позитивен став  и однесување
•    Способност за работа под притисок, справување со стрес и извршување повеќе работи истовремено во кратки временски рокови
•    Прецизност, точност и аналитичен пристап во работењето
•    Висок личен интегритет, деловен и професионален однос

Банката обезбедува плата во месечен нето износ од 30.000,00МКД.

Работното време е  8 часа дневно или 40 часа неделно и распоред на работата во три смени, во текот на целата недела а почетокот и крајот на работното време се  утврдуваат со план за сменско работење во согласност со одлука на Банката. Банката исплатува додатоци и надоместоци од работен однос согласно законските прописи.

Банката нуди динамична, квалитетна и пријатна работна средина и можности за професионален напредок на своите вработени.

Ве молиме Вашето CV (кратка биографија) на англиски и македонски јазик да го доставите онлајн преку нашата веб страница со назнака за кое работно место аплицирате, најдоцна до 19.05.2020г.

Лице за контакт, Даниела Радевска, тел.02/3295-277.

Банката ќе изврши избор во законскиот рок, согласно бројот на пријавени кандидати.

Само селектираните кандидати ќе бидат известени и повикани на интервју.

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.