header image header image

Каматни стапки

Реф. стапки, кредити и картички

Референтни Стапки за кредити и депозити може да ги погледнете тука


Каматни стапки за кредити и картички на население:


Депозити за правни лица

Депозити за правни лица

Каматните стапки на сите видови депозити на правни лица се утврдуваат согласно Одлуки за каматни стапки на Стопанска банка АД Скопје.

На позитивното салдо на трансакциските сметки и сметките по видување во денари и во странски валути на правни лица Стопанска банка АД - Скопје пресметува и исплатува камата по променливи каматни стапки кои се формираат како 0 % од референтните каматни стапки за соодветната валута. Доколку референтната каматна стапка е негативна, се смета дека изнесува 0 %.

Каматните стапки за орочени депозити на правни лица се предмет на договарање меѓу клиентот и Банката и зависат од рокот на депонирање, износот, валутата и намената на депозитот. Условите под кои се депонираат средствата се уредуваат со соодветен договор меѓу клиентот и Банката.

Кредити за правни лица


Каматни стапки за кредити за правни лица:

  • Денарски кредити правни лица (согласно договорни услови)
  • Девизни кредити правни лица (согласно договорни услови)
Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.