header image header image

Контакт

24/7 Контакт центар

Грижа за корисници

Тел: 02/3100-109
e-mail: kontaktcentar@stb.com.mk

Социјални медиуми

Банката е online присутна со свои профили на мрежите, следете не на:

Facebook  Instagram  Twitter  YouTube  LinkedIn

 

 

 

 

 

Адреса

Централа на Банката

11 Октомври бр.7, 1000 Скопје
Република Северна Македонија

Тел: +389 (0)2 3295-295

Формулар за пофалба / поплака

Предлози и поплаки

 

Со цел да обезбедиме услуга на највисоко ниво за нашите клиенти, постои служба што е одговорна за постапување и обработка на поплаките, коментарите и предлозите на клиентите. Одговорната служба обезбедува решение на поплаките со јасност, непристрасност, објективност во рамките на претходно утврдените рокови за одговор.

Изготвивме формулар што може да го пополните доколку сакате да оставите формална пофалба или поплака за нашите услуги и производи.

Формулар

 

 

Катче за потрошувачи

Катчето за потрошувачи е наменето за полесна навигација низ содржината на нашата веб страница. Повеќе информации на едно место за нашите клиенти физички лица.

ЛОКАЦИИ

Стопанска банка има најширока мрежа на филијали и банкомати. Најдете ги најблиските до вас.

СМЕТКИ

Дознајте повеќе за денарските и девизните сметки за физички лица.

КРЕДИТИ

Одберете кредитен производ според вашите потреби од нашата понуда на: Потрошувачки обезбеден и необезбеден кредит, Станбени кредити, Автомобилски кредит и сл.
Користете ги нашите калкулатори за брзи и едноставни пресметки на месечните ануитети од кредитните производи.

ДЕПОЗИТИ

Штедење во Банка со најдолга традиција на македонскиот пазар и со најбогата понуда на орочени и депозити по видување. Банката нуди можност за штедење во денари и во странски валути. 

КАРТИЧКИ

Банката нуди платежни картички од брендовите VISA и MasterCard со кредитни и дебитни функции. Одберете картичка која најмногу одговара на вашиот стил на живеење.

АЖУРИРАЊЕ НА ПОДАТОЦИ

Согласно законските регулативи, Банките мора секои 2 години да ги ажурираат податоците во своите системи кои ги имаат за своите клиенти. Клиентите при промена на лични податоци: презиме, адреса, телефон, документ за лична идентификација, e-mail и слично треба да ја информираат Банката во рок од 3 дена за навремено ажурирање. Апликацијата за ажурирање е достапна за пополнување на нашата веб страница.

ДИГИТАЛНИ УСЛУГИ

Современите алатки кои ги нуди информатичката технологија значително го подобрија корисничкото искуство на банкарските клиенти. Стопанска банка АД - Скопје нуди e-banking, m-banking, плаќања преку АТМ, готовински уплати на АТМ, мобилен паричник преку Google Wallet и телефонско банкарство преку 24/7 Контакт центарот на (02)3100 109

ВИДЕО ТУТОРИЈАЛИ

Банката постојано изработува видео материјали преку кои на клиентите на визуелно богат начин им ги презентира производите, услугите и сервисите. Прегледајте ја нашата богата видео архива на YouTube.

Најчесто поставувани прашања

Поплаки по електронска пошта − пополнетиот формулар што е достапен на нашата веб-страница потребно е да го испратите на kontaktcentar@stb.com.mk

 

Формулар

  • Писмена поплака може да се достави во секоја филијала на Банката со пополнување на образецот за поплаки или
  • По пошта на следнава адреса:

Стопанска Банка АД Скопје

(Служба за грижа на клиенти)

Ул. „11 Октомври“ бр.7

1000 Скопје

За да ни овозможите да ви одговориме навремено и поефективно, со поднесувањето на вашата поплака потребно е:

  • да ги наведете вашите лични податоци (име и презиме и податоци за контакт);
  • да наведете како би сакале да го добиете нашиот одговор;
  • да го опишете вашиот проблем во целост.

Ова ќе ни помогне да направиме соодветна анализа.

Откако ќе ја добиеме вашата поплака, ви испраќаме потврда за приемот на поплаката.
Со преземање на барањето за обработка, секое барање добива уникатен (референтен) број (RN) и автоматско регистрирање на датумот на прием, а испраќачот повратно на e-mail добива автоматска порака со известување за референтниот број на барањето.

Во меѓувреме, спроведуваме целосна анализа за случајот и ако ни требаат повеќе информации, ве контактираме.
По разгледувањето на вашиот случај ве информираме за одговорот (на пр. предложено решение, појаснувања што можеби ни требаат итн.).

Нашите клиенти се во фокусот на нашата деловна активност. Со други зборови, наша основна грижа е да го почитуваме и негуваме нашиот добар однос со вас, нашиот клиент, ставајќи посебен акцент на обезбедување првокласни услуги и задоволување на вашите потреби.

Соодветно на тоа, Банката има воспоставено Политика за постапување по поплаки од клиенти што ги применува најдобрите практики за управување со прашањата на клиентите.

Нашата цел е да најдеме решенија во духот на добра волја, транспарентност и непристрасност земајќи ги предвид сите посебни карактеристики на секој случај.

Процедурите што ги применуваме при постапување по поплаки произлегуваат од нашите принципи.

За нас најважно е следново:

  • сите клиенти се третираат подеднакво и нивните интереси се подеднакво заштитени;
  • сите поплаки се управуваат со добра волја, и во согласност со деловната етика и законската применлива регулаторна рамка;
  • секоја поплака е посебно прашање за клиентот и соодветно го третираме секој случај со должно внимание, чувствителност и разбирање;
  • секоја поплака се истражува соодветно и без дискриминација, со собирање и обработка на сите релевантни податоци и информации, правиме максимални напори да ги решиме поплаките брзо и со тоа да им служиме на клиентите на најдобар можен начин.

Откако ќе ги собереме сите информации во врска со вашиот случај и ќе комуницираме со релевантните организациски единици на Банката, рокот во кој треба да се одговори на поплаките на клиентите е 15 работни дена од датумот на регистрирање на поплаката во централната евиденција на СБ.

Во случај поради значајна причина да не може да се обезбеди одговор во наведениот временски период, ќе ве известиме за причината за доцнењето.

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.