header image

Услови за користење

ОПШТИ УСЛОВИ ЗА КОРИСТЕЊЕ


Правни аспекти

Ова е официјалната страница на Стопанска банка АД - Скопје. Стопанска банка АД – Скопје има комплетни авторски права врз содржината на веб страницата.

Корисниците кои пристапуваат до оваа веб страница ги имаат следните права:

  • Да ја прегледуваат содржината
  • Да превземаат, преведуваат или користат дел од информациите поставени на страницата исклучиво само со цитирање на изводот
  • Да ги копираат или печатат материјалите достапни на веб страницата без комерцијални цели
  • Да ги поврзуваат нивните страници со линкови до оваа веб страница (во случај тие линкови да се со бизнис/маркетинг цели ново прозорче треба да ја отвара од линкот веб страницата на Стопанска банка АД – Скопје)
  • Секое физичко или правно лице кое базирано на информациите достапни на веб страницата ќе донесе одлука, ќе биде одговорен за успехот или неуспехот на одлуката  која ја донел и сите загуби кои може да произлезат од неа

Стопанска банка АД – Скопје негира одговорност за содржината на надворешни веб страници кои може да се посочени во рамки на оваа веб страница.

Веб страницата на Стопанска банка АД – Скопје претставува збир на податоци и информации кои имаат цел да информираат. Стопанска банка АД – Скопје го задржува правото да ја менува содржината и структурата на веб страницата во секое време без претходна најава.

Производите и услугите опишани на оваа веб страница се однесуваат исклучиво на Стопанска банка АД – Скопје и се во комплетна сопственост на Банката.

Секој обид да се промени изгледот и содржината на страницата, со исклучок на правниот сопственик Стопанска банка АД – Скопје, како и создавањето линкови без претходна согласност на Банката ја ослободува Банката еднострано и без последици да ги користи своите права и да побара санкции за сторителите од компетентните служби. 

Општи услови

Ова лого припаѓа исклучиво на Стопанска банка АД - Скопје, членка на НБГ групацијата (Банка) и не може да се користи без да се има претходна писмена согласност. Било која употреба која не е во рамките на договореното со Банката, на било кој начин, било монетарен или не, претставува прекршување на правата. Присуството на логото на Стопанска банка АД - Скопје, членка на НБГ групацијата не е обврска или неотповикливо задолжение превземено од Банката, и не и гарантира на Банката одобрување на кредитот побаран од страна на трети лица, партнери на Банката, како и, не  гарантира исполнување на обврските превземени од страна на партнерите.

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.