header image header image

Сефови

Општи карактеристики

Изнајмување на сеф претставува закуп на посебна преграда во одвоен дел од банката кој е посебно заштитен и обезбеден, со различни димензии според потребите на клиентот.

Голем избор на димензии на сефови и тајност на податоците каде што содржината во сефот е со загарантирана тајност.

Податоците за клиентот се деловна тајна на Банката (со исклучок на добиено писмено барање од Суд)

Категорија на клиенти 
  • Физички и правни лица 
  • Резиденти и нерезиденти 

Работно време на Службата за сефовско работење:

Понеделник - петок од 08:30 до 16:00 со пауза помеѓу 13:30 и 14:00

 

Годишен закуп

Закуп

Период на закуп е 1 година, а закупнината се наплатува од клиентот за цела година однапред.

Износот на годишната закупнина за сефот директно се задолжува од трансакциска сметка на клиентот која самиот ја определил за задолжување по основ на сеф.

 

  
Физички лица
Правни лица
 Димензија 
 Износ 
 ДДВ 
 Вкупно 
 Износ 
 ДДВ 
 Вкупно 

60 x 300 x 505

2,969,оо ден

535,оо ден

3,504,оо ден

2,644,оо ден

476,оо ден

3,120,оо ден

71 x 300 x 505

 

3,559,оо ден

 

641,оо ден

 

4,200,оо ден

 

3,254,оо ден

 

586,оо ден

 

3,840,оо ден

72 x 300 x 390

98 x 300 x 505

 

 

3,905,оо ден

 

 

703,оо ден

 

 

4,608,оо ден

 

 

3,864,оо ден

 

 

696,оо ден

 

 

4,560,оо ден

100 x 270 x 370

100 x 205 x 370

110 x 320 x 505

 

4,068,оо ден

 

732,оо ден

 

4,800,оо ден

 

4,576,оо ден

 

824,оо ден

 

5,400,оо ден

125 x 300 x 505

146 x 300 x 390

 

 

 

 

 

4,495,оо ден

 

 

 

 

 

809,оо ден

 

 

 

 

 

5,304,оо ден

 

 

 

 

 

5,085,оо ден

 

 

 

 

 

915,оо ден

 

 

 

 

 

6,000,оо ден

155 x 300 x 505

160 x 320 x 505

172 x 300 x 505

190 x 270 x 370

190 x 295 x 370

210 x 320 x 505

220 x 300 x 390

 

 

5,003,оо ден

 

 

901,оо ден

 

 

5,904,оо ден

 

 

5,797,оо ден

 

 

1,043,оо ден

 

 

6,840,оо ден

233 x 300 x 505

287 x 300 x 505

314 x 300 x 505

 

 

 

 

 

5,431,оо ден

 

 

 

 

 

977,оо ден

 

 

 

 

 

6,408,оо ден

 

 

 

 

 

7,800,оо ден

 

 

 

 

 

1,404,оо ден

 

 

 

 

 

9,204,оо ден

320 x 300 x 505

350 x 300 x 505

500 x 300 x 505

500 x 600 x 505

516 x 300 x 390

660 x 320 x 505

Документација

Овластување

Сопственикот на сефот има можност да овласти најмногу две лица кои ќе имаат неограничено право да располагаат со содржината во сефот, во зависност од тоа кој го поседува клучот.

Потребни докуметни
  1. Барање за закуп на сеф (физички лица го пополнуваат во Банката, а правни лица го носат пополнето барање на меморандум од компанијата)
  2. Документи за идентификација (лична карта или пасош)
Прекинување на договор за закуп

На барање на клиентот

Доколку клиентот ја има покриено закупнината, може да побара прекинување на договорот за закуп на сеф со поднесување на барање. Во случај на прекинување на договорот пред истек на целата година, Банката не врши делумно враќање за преостанатиот период од годината.

На барање на банката 

  • Доколку клиентот должи по основ на закупнина на сеф минимум еден месец
  • Доколку клиентот чува предмети во сефот кои не се дозволени
  • Со судска одлука
Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.