header image header image

Плата Плус

Предности

Изберете ја и вие Стопанска банка за прием на вашите месечни примања и уживајте во поволности со комбинација на атрактивни и конкурентни производи и услуги

Пакетот Плата+ ги нуди следните предности 

  • Атрактивни каматни стапки за позитивната состојба на трансакциската тековна сметка во СБ на која се прима платата
  • Дозволено пречекорување на трансакциска сметка во висина од приближно 2 редовни месечни примања, со каматна стапка на дозволеното пречекорување пониска за 10% во однос на редовната каматна стапка
  • Повластени променливи каматни стапки за сите кредитни производи во Банката со намалување од 10% во однос на редовните каматни стапки
  • Брза и едноставна процедура и редуцирање на потребната документацијата без потврда за плата за сите кредитни производи

Други ценовни намалувања од 50% применети на:
  • годишното членство кај дебитните картички
  • годишното членство кај Мој Кеш кредитот

За актуелните поволности и каматни стапки погледнете ја актуелната понуда.

Актуелна понуда

ПРОМОТИВНО

  • Потрошувачки кредит без обезбедување
  • Станбен кредит:
  • Visa/MasterCard кредитни картички

Целосната Плата+ понуда може да ја погледнете подолу

Плата+ Понуда

Најчесто поставувани прашања

Плата плус е пакет за примателите на плата преку Стопанска банка. Истите имаат значителни поволности и можности. Можност за плаќање на редовните месечни обврски преку воспоставување на траен налог на трансакциската сметка без наплата на провизија од имателот на сметката, вклучително плаќање на сметки за комуналии, плаќање на месечните рати за кредитите и кредитните картички и сл. Можност за користење на услугите на телефонско банкарство и вршење на следните трансакции: - плаќање сметки за комуналии, трансфери во рамки на интерниот систем на СБ како и кон други банки, плаќање рати за кредити и картички и следење на состојбата на сметките Корисниците на нашите картички имаат можност без провизии и дополнителни трошоци преку банкоматите на СБ да ги вршат следните трансакции: - плаќање сметки за комуналии, префрлување средства од една на друга сметка во Банката, плаќање рати за кредити и картички, добивање мини месечен извештај за кредитната картичка
Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.