header image header image

m-banking

Фукционалности

НОВОСТИ! 
 • Отсега ПРАВНИТЕ ЛИЦА може да реализираат платни налози и со мобилната апликација користејќи М-токен
 • Online регистрација за НОВ I-BANK КОРИСНИК преку копчето Регистрирај се на Login екранот (за увид на сметките и токен за плаќање)
 • Online промена на заборавена лозинка преку копчето Промени лозинка на Login екранот
 • Дигитализиран Visa Vero ваучер, можност да се генерира директно од мбанкинг апликацијата, од менито на кредитна картичка
 • Детален увид на VISA Business картички (изводи и дневни трансакции)
 • Можност за поставување на трансакциски лимити и блокирање / деблокирање на платежни картички

ФУНКЦИОНАЛНОСТИ
 • Увид во состојбата на вашите сметки
 • Можност за плаќања со софтверски токен
 • Push нотификации на сметка
 • Детали за депозитни и кредитни производи (амортизациони планови, листи на уплати, каматни стапки и сл.)
 • Локации на филијали и банкомати до вас
 • Аплицирање за кредитните производи на Банката
 • Калкулатор за кредити и депозити
 • Тоpsi Pay - Брзи Плаќања 
 • Плаќања
  • ПП30 налози
  • ПП50 налози
  • Менувачница
  • Плаќања кон компании за режиски трошоци
  • Трансфери кон кредити и кредитни картички
  • 24/7 трансфери кон интерни сметки на физички лица 

КОРИСНИ ONLINE УСЛУГИ

Биди i-bank корисник, регистрирај се веднаш!

БРЗА и ЛЕСНА регистрација за добивање на корисничко име и лозинка! Достапно за клиенти со активна трансакциска сметка, дебитна картичка и ажурирани податоци! Регистрирај се БЕСПЛАТНО на линкот подолу и веднаш користете ја можноста за увид на сите ваши сметки преку e-banking сервисот.

Регистрирај се

Плаќај онлајн и ажурирај се, со М-токен

Достапно за сите i-bank корисници кои имаат корисничко име и лозинка, а сега сакаат да вршат онлајн плаќања и да ги ажурираат своите податоци онлајн!
Активирај М-токен БЕСПЛАТНО. Со ОТП токенот може да се плаќаат режиски трошоци, рата од кредитни производи како и трансфери на средства од сметка кон сметка, со повластени провизии. М-токенот заштедува на време а притоа овозможува навремено извршување на финансиските обврски и да автентицирање за онлајн ажурирање.

Активирај М-токен токен

Побарај нов активациски код за М-токен

НАПОМЕНА: М-токенот е бесплатен доколку во текот на календарската година кога истиот е активиран клиентот не направи барем една трансакција. Во спротивно ќе биде наплатен еднократен трошок од 100 мкд. Софтверскиот токен се користи за потпишување на налози и е поврзан со вашето корисничко име и лозинка за најава во i-bank сервисите. 

Заборавена лозинка или корисничко име?

Доколку имате заборавено лозинка или корисничко име за најава за да ги дознаете односно ресетирате самостојно, користете ги копчињата подолу. Овие услуги се достапни онлајн во било кое време.

Дознај корисничко име     Промена на лозинка 


 

ЧПП Прашања и упатства за i-bank

 

Инсталирај m-banking

Иновативните решенија од Стопанска банка постојано го олеснуваат вашето секојдневие. Со нашата бесплатна мобилна апликација на врв на вашите прсти имате информации за локации, курсни листи, каматни стапки, производи, калкулатори и тн.

Дополнително, од вашиот „паметен телефон“ само со m-banking на мобилната апликација од Стопанска банка можете да реализирате базични банкарски трансакции (плаќање на сметки, данок и сл. пренос на средства) и да имате постојан увид во вашите производи, сметки, изводи, листа на трансакции и управувате полесно со вашите финансии-

Преземете ја мобилната апликација бесплатно од Play Store за вашите Андроид телефони или од App store за вашите i-phone телефони и останете секогаш први на ред.

Download

           

 

Насоки за m-banking

Користењето на m-banking апликацијата е лесно, со инсталација на апликацијата имате можност за увид на вашите сметки и производи 24/7 било каде локациски. За подетални инструкции за користење и сигурносни препораки може да се информирате на линковите подолу:

 

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.