header image

Здравствено осигурување

Здравственото осигурување ви обезбедува финансиска стабилност при непредвидени здравствени ситуации, обезбедувајќи ви приватно лекување во најдобрите достапни болници во државата. Лекувањето во приватните здравствени установи е брзо, но ве изложува на високи трошоци кои сега може да ги покриете со пакетот на здравствено осигурување СБ Стандард и СБ Стандард + кои се ексклузивно достапни само преку Стопанска банка во соработка со Кроација Осигурување/Неживот.

Сега на лесен и едноставен начин, со посета на било која од филијалите на Стопанска банка може да купите доброволно приватно здравствено осигурување, во соработка со Кроација Осигурување Неживот, по цени почнувајќи од 250 денари месечно за индивидуално (за едно лице) и 433 денари за семејно осигурување (за целото семејство).

СБ стандард  Здравствено Осигурување

 

 

Годишно покритие

Годишна цена на индивидуална полиса

Годишна цена на Семеен пакет

Болничко лекување  до 184.500 ден

Од 2.999 ден. до 4.199 ден. во зависност од возраста на осигуреникот

Од 5.199 ден. до 8.699 ден. во зависност од возраста на осигуреникот

Лекување на малигни заболувања до 307.500 ден. кај индивидуална полиса и 615.000 ден кај семеен пакет

 

СБ стандард +  Здравствено Осигурување

 

 

Годишно покритие

Цена на индивидуална полиса

Семеен пакет

Болничко лекување  до 307.500 ден

Од 4.199 ден. до 6.999 ден. во зависност од возраста на осигуреникот

Од 7.199 ден. до 12.499 ден. во зависност од возраста на осигуреникот

Лекување на малигни заболувања до 615.000 ден. кај индивидуална полиса и 922.500 ден кај семеен пакет

 

Со приватното здравствено осигурување добивате можност за:

  • Избор помеѓу два пакети СБ стандард и СБ стандард + со различни осигурени суми
  • Избор помеѓу две форми на осигурување индивидуално и семејно осигурување
  • Можност за лекување во приватни здравствени установи со покривање на трошоците за лекување од страна на Кроација Осигурување/Неживот
  • Без франшиза
  • Можност за уплата на премија еднократно или на еднакви месечни рати преку траен налог.

Доколку сакате пошироко здравствено покритие од она што е достапно во СБ Стандард и СБ Стандард + пакетите, може да се обратите во филијалите на Стопанска Банка каде нашите вработени ќе ве запознаат со проширените покритија на здравственото осигурување и нивните цени.

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.