header image

Унит Линк Животно Осигурување

УНИТ ЛИНК - ЖИВОТНО ОСИГУРУВАЊЕ СО ИНВЕСТИЦИСКА КОМПНЕНТА

Унит линк е животно осигурување што им овозможува на клиентите да вложат средтсва во еден од двата водечки инвестициски фонда со кои се нуди ова осигурување:

 1. Generali Investments,
  дел од италијанската финансиски групација Generali
 2. ВФП фонд менаџмент,
  дел од австриската групација WVP

Унит линк овоможува остварување значајни приноси преку инвестирање во акции на светските пазари на капитал, како и:

 • Можност за избор на висината на инвестициската компонента
 • 5 години минимален период на осигурување
 • Бесплатен траен налог за сервисирање на уплатите со минимална месечна уплата од 1.900 МКД
 • Професинално управување од експерти што постојано ги следат светските берзи
 • Можност за инвестирање во акции на водечките светски компании како: Apple, Google, Facebook, Paypal, BMW, NIKE, VISA, Microsoft, Shell, Nestle, Coca Cola, Pepsi, Amazon, IBM, Siemens
 • Годишен извештај за состојбата на вложувањата во инвестицискиот фонд и нивната вредност
 • Можност за откуп на полисата ( доколку полисата се отплаќа на месечни / годишни рати, само по истекот на 3 години редовна уплата )

 

* Полисата за животно осигурување ја издава УНИКА лајф, која е дел од групацијата УНИКА со седиште во Виена. УНИКА е најголемата осигурителна компанија во Австрија и една од најголемите осигурителни групации во Европа, со повеќе од 200 години искуство во осигурувањето и е присутна со свои осигурителни компании во 18 држави во Европа.

Најчести прашања поврзани со Унит Линк животно осигурување

 

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.