header image header image

Наменски потрошувачки кредит преку трговци

Карактеристики

Кредитот се одобрува исклучиво за купување на производи/услуги од соодветно продажно место

Предности

 • Од 12.000 до 300.000 МКД
 • Еднакви месечни ануитети 
 • За сите корисници на сметка на СБ можна отплата преку траен налог

Рок на отплата

 • до 30.000 МКД од 6 до 48 месеци
 • над 30.000 МКД од 6 до 72 месеци

   

  Критериуми

 • Физички лица, резидент.
 • Минимален месечен нето приход од 8.100 МКД за секој учесник во кредитот поединечно.
 • Возраст на клиентот од 20 години, на денот на аплицирање до 67 години на денот на отплата
 • Освен лице е член на потесното семејство (родител, дете, сопруг/а), ко-кредитобарател може да биде и лице кое ги исполнува следните услови:
  • да е клиент со плата во СБ, или
  • да е клиент со постоен кредитен производ во СБ или друга банка, и со добра кредитна историја
  • 100% од примањата и задолжувањата на ко-кредитобарателите влегуваат во пресметките за кредит.

Ценовни услови

Трошоци

 • Денарски кредит со годишна к.с од 12.89% (променлива)
 • 1000 МКД административни трошоци еднократно при одобрување на кредитот

Документација

 1. Потпишана Апликација и договор за наменски кредит (2 примерока)
 2. Копија од лична карта или пасош
 3. За клиенти со плата/пензија во СБ - банката печати извод од трансакциска сметка за последните 6 месеци.
 4. За клиенти што не земаат плата /пензија во СБ, потврда за редовно вработување, заверена и потпишана од работодавецот (не постара од 30 дена) а по потреба и други документи за доказ за висина на 6 месечни примања. Вработените во приватни фирми кои не се акционерски или државни/јавни установи потребно е да достават и образец ПП53 (Декларација за прием од УЈП) за последните два месеци.
 5. Оригинална про-фактура од продавачот за продажба на производите, потпишана и заверена со печат
 6. Согласност за доставување извештај од Македонско кредитно биро АД - Скопје
 7. Друга документација по барање на банката

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.