header image header image

Мој Кеш

Карактеристики

 Предности

 • Флексибилна месечна отплата
 • Неограничен пристап до средства од одобрениот кредит (24 часа)
 • БЕЗ провизија при подигнање на готовината
 • Каматата се пресметува само на искористениот износ
 • БЕЗ жиранти, административна забрана и меница
 • Денарски кредит
 • Можност за отплата со траен налог или преку i-bank сервисите на банката

Критериуми

 • Возраст: Минимум 20 – максимум 65 години на датумот на поднесување на апликацијата
 • Приходи: Минимални месечни нето приходи од 8.100 денари

Користење:

 • Подигнување на готовина само од банкомати на Стопанска банка
 • Следење и управување со сметката преку сервисот за електронско банкарство
 • Максимална возраст за активно користење на кредитниот лимит е 72 години по што следува укинување на расположливиот кредитен лимит.

Ценовни услови

Каматна стапка

 • 11.60% променлива за клиенти со плата/пензија во СБ
 • 12.89% променлива за други клиенти.

Месечна отплата и Трошоци

 • 0% административен трошок
 • Корисници на станбен или кредит со обезбедување од Стопанска банка добиваат 0 МКД годишно членство за целиот период.
 • БЕЗ годишно членство за првата година на издавање за сите клиенти

По истекот на првата година клиентите кои се редовни во отплатата (во последните 12 месеци немаат доцнење подолго од 60 дена) се квалификуваат за некој од следниве попусти во годишното членство:

За кредитен лимит до 60.000 МКД:

 • 350 МКД за приматели на плата/пензија во СБ кои добиваат месечни прегледи по e-mail
 • 400 МКД за приматели на плата/пензија во СБ кои добиваат месечни прегледи по пошта
 • 600 МКД за останати клиенти

За кредитен лимит над 60.000 МКД:

 • 550 МКД за приматели на плата/пензија во СБ кои добиваат месечни прегледи по e-mail
 • 650 МКД за приматели на плата/пензија во СБ кои добиваат месечни прегледи по пошта
 • 1200 МКД за останати клиенти

Доколку клиентот во текот на последните 12 месеци доцнел повеќе од 60 дена во отплатата на месечните минимални обврски, Банката ќе го наплати основниот износ на годишно членство според одобрениот лимит односно 600/1200 МКД, без разлика дали клиентот се квалификува за некој од наведените попусти.

 

Документација

 1. Барање 
 2. Копија од лична карта или пасош
 3. За клиенти со плата во СБ, банката печати извод од трансакциска сметка зa последните 6 месеци
 4. За клиенти што не земаат плата /пензија во СБ, потврда за редовно вработување, заверена и потпишана од работодавецот (не постара од 30 дена) а по потреба и други документи за доказ за висина на 6 месечни примања. Вработените во приватни фирми кои не се акционерски или државни/јавни установи потребно е да достават и образец ПП53 (Декларација за прием од УЈП) за последниот месец. 
 5. Согласност за доставување извештај од Македонско кредитно биро АД Скопје
 6. Друга документација по барање на банката

Апликација за Мој Кеш

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.