header image

Стопанска банка АД - Скопје со нова понуда на пазарот - Стопанска лизинг започна со работа

21. 9. 2022


Стопанска банка АД - Скопје со нова понуда на пазарот - Стопанска лизинг започна со работа


На прикладна свеченост за претставниците на медиумите, деловните партнери, клиентите, како и менаџментот и вработените, Стопанска банка АД – Скопје денес го најави отпочнувањето со работа на својата нова компанија – Стопанска Лизинг. За Банката со најдолга традиција на пазарот и исклучителен историјат на раст, истрајност и успешност, дејноста лизинг е логично продолжение на сето она што Стопанска банка секојдневно им го обезбедува на своите многубројни клиенти.


Лоцирани во центарот на градот, веднаш до Спомен-куќата на Мајка Тереза, тимот професионалци ги отворија вратите на просториите на Стопанска лизинг за сите физички лица и компании на кои им се потребни финансиски или оперативни лизинг производи.


Свеченото отворање се одржа со присуство и целосна поддршка на претставниците од Управниот одбор на Стопанска банка и претставниците од Групацијата на NBG давајќи ѝ цврста потпора на новата компанија во планираниот развој и работење.

Користејќи ја приликата, Г. Диомидис Николетопулос, Генерален извршен директор и Претседател на Управниот одбор на Стопанска банка АД – Скопје, изјави:
Претставува голем предизвик да се носиме со наследство од речиси 80 години во банкарството, со постојан стремеж кон иновација и понатамошен развој со цел да се оствари уште посветла иднина. Но, тоа е она што ни го доверија нашите акционери и заедницата, и тоа е причината зошто неуморно работиме да докажеме дека Стопанска е бренд кој зрачи со сигурност, доверба, партнерство и развој.
Ми претставува задоволство што денес отпочнуваме со уште една дејност во нашето портфолио со ветување дека на клиентите на Лизинг компанијата ќе им овозможиме највисоко ниво на финансиска поддршка и советување, впрочем, како и на клиентите на Стопанска банка АД – Скопје.“

Г. Жарко Кржаловски, Директорот на Стопанска лизинг изјави:
Денес сме тука за да ја одбележиме завршницата на еден период на енергични подготовки, организациско структурирање и вложување со цел да се отпочне со нова приказна на пазарот. Со Стопанска лизинг пазарот се збогатува со нов финансиски партнер за компаниите и физичките лица, несебично поддржан од препознатливите брендови Стопанска банка и Групацијата на NBG. Денешното отворање на вратите е симболично, со оглед на тоа што сакаме да сме постојано отворени за нашите клиенти и да им понудиме одржливи лизинг продукти и услуги. Би сакал да им се заблагодарам на сите вклучени во овој процес и да ги поканам сите заинтересирани клиенти да нѐ посетат или контактираат!

Сите информации за понудата на лизинг прозиводи се достапни во просториите на Стопанска лизинг.

 

Од лево кон десно: Тони Стојановски, Генерален директор за корпоративно банкарство во Стопанска банка; Панајотис Карандреас Директор на Сектор за меѓународни активности при NBG; Диомидис Николетопулос, Генерален извршен директор на Стопанска банка и Жарко Кржаловски Директор на Стопанска лизинг  

     

Стопанска лизинг АД – Скопје
www.stopanskaleasing.mk

Стопанска банка АД – Скопје
На ваша страна


Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.