header image

Прва регионална конференција за факторинг

15.05.2019

 

Прва регионална конференција за факторинг

 

Почитувани,

 

На првата регионална конференција на тема “Факторинг како алтернативен начин на финансирање“ која се одржа во Скопје на 14.05 активно учество зеде и Стопанска банка како системска банка и долгогодишен финансиски партнер на средните и малите претпријатија во Македонија.

 

На конференцијата претставниците од Владата на Република Северна Македонија најавија законски промени во делот на факторингот со кои ќе се зајакне правната сигурност на овие договори, а на банките, финансиските друштва и самите корисници на услугата, ќе им се помогне да го разберат и препознаат факторингот како алтернативен начин на финансирање.

 

Во панел дискусијата на тема можности и предизвици со кои се соочува финансиската индустрија за побарувања, Иновации и обезбедување на повеќе финансиски решенија за средните и малите претпријатија свое излагање имаше и Драган Гичев, заменик директор на сектор за корпоративно банкарство од Стопанска банка АД – Скопје пренесувајќи ја расположеноста на Банката се повеќе да го нуди факторингот како решение за своите клиенти со кое примарно ќе се подобри ликвидноста на компаниите и ќе се поттикне економскиот раст.

 

Нашиот тим е подготвен да одговори на сите прашања на клиентите околу можностите кои ги нуди Банката во делот на факторингот и се надеваме дека успешните примери ќе бидат поттик за раст на овој дел од корпоративното финансирање во Македонија. Колегите можете да ги добиете на: factoring@stb.com.mk или на телефон: 02/3295-589; 02/3295-162

 

 

 

 

 

Стопанска банка АД – Скопје

75 години на ваша страна

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.