header image

Известување за лимити на дебитни и кредитни картички на Стопанска банка

27.06.2019

 

Известување за воведување на лимити на дебитни и кредитни картички на Стопанска банка

 

Почитувани клиенти,

Во насока на  унапредување на безбедноста и контролата во користењето на кредитните и дебитните картички во трговија, Стопанска банка од 01.07.2019  воведува максимален дозволен износ по трансакција и кумулативен трансакциски лимит во текот на еден месец за сите дебитни и кредитни картички издадени од Стопанска банка.
•    Максимален дозволен износ на трансакција од 150.000 денари за дебитните и кредитните картички
•    Кумулативен трансакциски лимит во текот на еден месец во износ од 300.000 денари за дебитните и кредитните картички
•    Максимален дозволен износ на трансакција од 250.000 денари за Visa Gold дебитните и кредитните картички и Visa Business дебитните картички
•    Кумулативен трансакциски лимит во текот на еден месец во износ од 600.000 денари за Visa Gold дебитните и кредитните картички и Visa Business дебитните картички

 

Доколку имате потреба од средства поголеми од зададениот лимит или за повеќе информации обратете се во 24/7 контакт центарот на Стопанска банка на бројот 02/3100-109 каде врз основа на ваша верификација може лимитот да биде времено прилагоден согласно вашите потреби.

 

Стопанска банка АД - Скопје

75 години на ваша страна

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.