КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ
СТОПАНСКА БАНКА АД-СКОПЈЕ

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР +389 (0)2 3100-109

 

Адреса:
11 Октомври, 1000 Скопје

Факс:
+389 (0)2 3114-503  

e-mail:
kontaktcentar@stb.com.mk

 

 

Осигурување од незгода - Несреќен Случај

 

 

 

Купете осигурување од незгода (несреќен случај) или било кој друг вид на осигурување од филијалите на Стопанска банка АД - Скопје, во соработка со Кроација Осигурување / Неживот.

 

 

Осигурувањето од незгода е дел и од кредитната пакет понуда на Стопанска банка, па така доколку се одлучите да аплицирате за потрошувачки кредит со вклучено осигурување од незгода во износ од 400 или 600 денари, Банката ќе го награди вашиот избор со ваучер за попуст за купување на друго осигурување преку Банката во износ од 600 или 400 денари.

 

Живееме во динамично време полно со секојдневни обврски, планови и очекувања кои се случуваат во опкружување кое е полно со многу неизвесности кои се надвор од нашето влијание. Окупирани од ваквото секојдневие честопати забораваме дека највредното нешто што го имаме се здравјето и животот.

 

Незгодата, како несреќен случај (сообраќајна незгода, кршење на коски, удар на електрична струја или гром, паѓање, лизгање, каснување од животни, изгореници и др.), освен болката и грижата со себе носи и материјални предизвици поврзани со дополнителни трошоци (последица смрт или делумен инвалидитет, привремена работна неспособност или нарушување на здравјето кое бара лекарска помош). Токму затоа, осигурувањето од незгода е секому корисно, како за заштита на себе така и за заштита на семејството од непредвидливи настани. Оваа осигурителна полиса го обезбедува она што е потребно во ваквите моменти - ублажување на финансиските последици од потенцијален штетен настан (незгода).  

 

Осигурувањето од незгода може да го добиете во било која од филијалите на Стопанска банка или преку 24/7 Контакт Центарот на (02) 3 100 109.