header image
Card image cap
Известување за прекин - надградба на картичниот систем 2ри ноември

02.11.2019   Известување за прекин - надградба на картичниот систем на 2ри ноември   Почитувани клиенти,   Ве известуваме дека поради редовна надградба на картичниот систем на Стопанска банка, в...

02.11.2019

Card image cap
Промени во начинот на извршувањето на трансакциите од страна на клиентите – нерезиденти

01.11.2019   Промени во начинот на извршувањето на трансакциите од страна на клиентите – нерезиденти   Почитувани клиенти,   Ве известуваме дека, согласно регулативата и интерните акти на банкат...

01.11.2019

Card image cap
Извлечен вториот добитник на 75.000 денари од наградната игра „Биди VISA милионер“

01.11.2019   Второ неделно извлекување „Биди VISA милионер“   Ја извлековме и втората награда од неделните извлекувања во износ од 75.000мкд во рамки на наградната игра „Биди VISA милионер“ Вторио...

01.11.2019

Card image cap
Одбележан Светскиот ден на штедење 31.10.2019

01.11.2019   Одбележан Светскиот ден на штедење 31.10.2019   Стопанска банка АД - Скопје како Банка со најдолга традиција на македонскиот пазар, го одбележа Светскиот ден на штедење со организирањ...

01.11.2019

Card image cap
Прво неделно извлекување „Биди VISA милионер“

25.10.2019   Прво неделно извлекување „Биди VISA милионер“   Почнаа неделните извлекувања на наградите од по 75.000мкд во рамки на наградната игра „Биди VISA милионер“ па нашиот прв добитник извле...

25.10.2019

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 23.10.2019

21.10.2019   Соопштение за неработен ден 23.10.2019 (среда)   Почитувани клиенти,Ве известуваме дека по повод државениот празник – Ден на македонската револуционерна борба, филијалите на Стопанска...

21.10.2019

Card image cap
Внимание за заштита на лични податоци

21.10.2019   Внимание за заштита на лични податоци   Почитувани, ⚠️‼️Ве информираме дека од неовластена електронска адреса stopanska.banka@gmail.com регистрирани се обиди да се приберат лични под...

21.10.2019

Card image cap
Јавен повик бр.46

18.10.2019   Јавен повик за учество на 46-та седница на Собранието на акционерите на Стопанска банка АД - Скопје   Врз основа на член 27 од Статутот на Стопанска банка АД – Скопје (С.О. бр. 382/29...

18.10.2019

Card image cap
VISA наградна игра - биди VISA милионер

14.10.2019   VISA наградна игра - биди VISA милионер   Добродојдовте во најновата наградна игра на платежната асоцијација VISA и Стопанска банка АД - Скопје. Не пропуштајте, во периодот од 14.10...

14.10.2019

Card image cap
Банката прослави 75 години од основањето со Гала концерт

10.10.2019   Банката прослави 75 години од основањето со Гала концерт   Како ретко која компанија на пазарот, Стопанска банка АД - Скопје прославува 75 години постоење и не само тоа, прославува 75...

10.10.2019

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 11.10.2019 (петок)

10.10.2019   Соопштение за неработен ден - 11.10.2019    Почитувани клиенти,   Ве известуваме дека по повод државениот празник – Ден на народното востание, филијалите на Стопанска банка АД – Ско...

10.10.2019

Card image cap
Соопштение за продажба на имот - 02.10.2019

02.10.2019 оглас  (РЕФ БР. 09-10/2019)   за продажба на превземен имот на  Стопанска банка АД - Скопје    Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот:   9 (девет) објекти...

02.10.2019

Card image cap
Трицикли за лица со посебни потреби

27.09.2019   Трицикли за лица со посебни потреби   Скопје ги доби првите трициклисти. Стопанска банка присуствуваше на пробното возење на 2та трицикли за возрасни кои Банката ги набави за слободно...

27.09.2019

Card image cap
Продажба на имот 08-09/2019

О Г Л А С (РЕФ БР. 08-09/2019)   за продажба на превземен имот на  Стопанска банка АД – Скопје               Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот:...

18.09.2019

Card image cap
Промотивни понуди - Потрошувачки и Станбен кредит

10.09.2019   Промотивни понуди - Потрошувачки и Станбен кредит   Стопанска банка АД - Скопје подготви промотивни понуди за потрошувачките и станбените кредити со важност до 31.12.2019година. Промо...

10.09.2019

Card image cap
Соопштение за неработен ден 8-ми септември

06.09.2019   Соопштение за неработен ден   Почитувани клиенти, Ве известуваме дека по повод престојниот државен празник –Ден на независноста, филијалите на Стопанска банка АД –Скопје нема да рабо...

06.09.2019

Card image cap
Воведување на лимити за i-bank трансакции за физички лица

04.09.2019   Соопштение за воведување на лимити за i-bank трансакции за физички лица   Ве информираме дека од 05.9.2019 СБ ќе воведе трансакциски и месечни лимити за сите плаќања на физички лица и...

04.09.2019

Card image cap
Оглас за продажба на имот 07-08/2019

13.08.2019   Оглас за продажба на превземен имот на Стопанска банка АД - Скопје 07-08/2019   Продажбата на имотот се врши на принцип видено-купено без допонителни приговори за било какви физички и...

13.08.2019

Card image cap
Ана Марија Атанасовска - националниот шампион во MOS освои сребро на светскиот натпревар во Њу Јорк

07.08.2019   Ана Марија Атанасовска - националниот шампион во MOS освои сребро на светскиот натпревар во Њу Јорк   Денес во i-bank store филијалата на Стопанска банка АД – Скопје претставена беше ...

07.08.2019

Card image cap
Соопштение за неработен ден 2ри август - Илинден

29.07.2019   Соопштение за неработен ден 2ри август - Илинден   Почитувани клиенти,   Ве известуваме дека по повод престојниот државен празник 2ри август – Денот на Републиката, филијалите на С...

29.07.2019

Card image cap
Поддршка и за традиционалното и за новото

15.07.2019   Поддршка и за традиционалното и за новото   Стопанска банка АД - Скопје како Банка со најдолга историја на пазарот, традиционално обезбедува поддршка на настани од клучно значење за к...

15.07.2019

Card image cap
Оглас за продажба на имот 15/07/2019

15.07.2019   Оглас (реф бр. 06-07/2019) за продажба на превземен имот на Стопанска банка АД – Скопје Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на преземен имот Тетово, Демир Хисар, Струмица, Ве...

15.07.2019

Card image cap
Соопштение за каматните стапки на трансакциските сметки и депозитите по видување на правни лица

15.07.2019     Соопштение за промени во каматните стапки на трансакциските сметки и депозитите по видување на правни лица   Согласно актулените пазарни движења, СБ на позитивното салдо на трансак...

15.07.2019

Card image cap
Известување за промена на каматни стапки на депозити на население

01.07.2019   Известување за промена на каматни стапки на депозити на населениеСтопанска банка во примена од 01.07.2019 изврши промена на каматните стапки на депозитите на население. Увид во актуелни...

01.07.2019

Card image cap
Известување за лимити на дебитни и кредитни картички на Стопанска банка

27.06.2019   Известување за воведување на лимити на дебитни и кредитни картички на Стопанска банка   Почитувани клиенти,Во насока на  унапредување на безбедноста и контролата во користењето на кре...

27.06.2019

Card image cap
Известување за провизии за неактивни сметки со мало салдо

19.06.2019   Известување за провизии за неактивни сметки со мало салдо   Почитувани клиенти,   Ве известуваме дека Стопанска банка АД – Скопје, почнувајќи од 06 јули наплаќа надомест за водење ...

19.06.2019

Card image cap
Соопштение за неработен ден - Духовден

13.06.2019   Соопштение за неработен ден - Духовден Почитувани клиенти, Ве известуваме дека по повод престојниот православен празник „Духовден“, филијалите на Стопанска банка АД –Скопје нема да р...

13.06.2019

Card image cap
Активности на спортистите од Синдикатот на СТБ

12.06.2019   Активности на спортистите од Синдикатот на СТБ   Синдикатот при Стопанска банка АД - Скопје секоја година зема активно учество на банкарските игри во Македонија, а овојпат учествуваше...

12.06.2019

Card image cap
ПРОМЕНА НА СТАРТ НА ВОЗИ ПРАВО, ВОЗИ ЗДРАВО

07.06.2019   „Вози право, вози здраво“ Vol.5 (сабота 08.06.2019 од 18 часот, сала Борис Трајковски)Почитувани учесници на Вози право, вози здраво и драги сограѓани,Ви благодариме што оваа година сти...

07.06.2019

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 4ти јуни (вторник)

03.06.2019   Соопштение за неработен ден - 4ти јуни (вторник)     Почитувани клиенти, Ве известуваме дека по повод државниот празник Рамазан Бајрам, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје не...

03.06.2019

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.