header image
Card image cap
Информација за електронска достава на фактури

Согласно одредбите од член 53-в од Законот за данокот на додадена вредност, Стопанска банка АД - Скопје ги известува своите деловни партнери дека e согласна за прием на фактури пратени по електронски ...

01.03.2021

Card image cap
Поддршка и за процесот на имунизација од Стопанска банка АД - Скопје

Поддршка и за процесот на имунизација од Стопанска банка АД - Скопје Пред нас е период на имунизација со кој веруваме ќе се стави крај на глобалната пандемија и граѓаните ќе можат повторно слободно д...

25.02.2021

Card image cap
Соопштение за исплата на февруарски пензии

Соопштение за исплата на февруарски пензии   Почитувани,   Имајќи ги во превид препораките и засилените мерки за заштита од ширење на COVID – 19, Ве известуваме дека пензиите за месец февруари од ...

24.02.2021

Card image cap
Информација за Регистар на вистински сопственици

Почитувани клиенти, во продолжение го пренесуваме во целост координираното соопштени од Македонската Банкарска Асоцијација во врска со Регистарот на вистински сопственици. Македонската Банкарска Асоц...

24.02.2021

Card image cap
Промена на трошок за водење на сметка за нерезиденти

Почнувајќи од 1. 03. 2021 година, Стопанска банка АД - Скопје ќе изврши промена на начинот на пресметка и наплата на трошоците водење на сметка за нерезиденти (тарифа бр. 1.34):...

17.02.2021

Card image cap
Најава за втора фаза од надградба на систем

за периодот помеѓу 12-13. 02. 2021 од 00:30 во траење од неколку часа најавуваме можен прекин на одреден дел од услугите кои ги нудиме 24/7 како што се POS терминалите и банкоматите како дел од вторат...

12.02.2021

Card image cap
Најава за надградба на систем и привремен прекин

за периодот помеѓу 05-06. 02. 2021 од 00:30 во траење од неколку часа најавуваме можен прекин на одреден дел од услугите кои ги нудиме 24/7 како што се POS терминалите и банкоматите. Благодариме на ра...

05.02.2021

Card image cap
Соопштение за располагање со парични средства од социјална, детска и цивилна заштита

Ве информираме дека на 04.02.2021 (четврток) ќе се изврши процесирање на паричните средства за социјална, детска и цивилна заштита, при што за клиентите - корисници на дебитни картички, средствата ќе ...

03.02.2021

Card image cap
Соопштение за исплата на јануарски пензии

Соопштение за исплата на јануарски пензии   Почитувани,   Имајќи ги во превид препораките и засилените мерки за заштита од ширење на COVID – 19, Ве известуваме дека пензиите за месец јануари од фо...

25.01.2021

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 19.01.2021 (вторник)

Соопштение за неработен ден - 19.01.2021 (вторник)   Почитувани клиенти, Ве известуваме дека по повод празникот Богојавление (Водици), филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 1...

18.01.2021

Card image cap
Оглас за продажба на имот реф бр.1-01/2021

Почитувани, Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот:...

11.01.2021

Card image cap
Промоција за нови VISA Vero & STB кредитни картички

од 11. 01. 2021 година VISA, Vero и Стопанска банка АД - Скопје започнаа заедничка промоција за привлекување на нови корисници на првата ко-брендирана кредитна картичка која постојано наградува VISA V...

11.01.2021

Card image cap
Соопштение за исплата на парични средства од социјална, детска и цивилна заштита

Соопштение за исплата на парични средства од социјална, детска и цивилна заштита   Почитувани, Ве информираме дека на 05.01.2021 (вторник) ќе се изврши процесирање на паричните средства за социјалн...

05.01.2021

Card image cap
Промени во тарифна ставка

Стопанска банка АД - Скопје информира дека е направена промена во тарифната ставка:...

31.12.2020

Card image cap
Соопштение за неработни денови - Нова Година и Божиќ

Соопштение за неработни денови - Нова Година и Божиќ   Почитувани клиенти,   Ве известуваме дека по повод Новогодишните и Божиќните празници, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да рабо...

30.12.2020

Card image cap
76 години од основањето на Стопанска банка АД - Скопје

Годините со себе носат искуства, премрежја и предизвици, некои големи некои мали, индивидуални или колективни. Сепак, со себе годините носат и остварени успеси, гордост и традиција која се пренесува н...

29.12.2020

Card image cap
Распоред за исплата на пензии - декември 2020

Со пензиите за месец декември, клиентите ќе можат да располагаат од 28.12.2020 (понеделник), САМО преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа.Готовинската исплата на пензиите, за клиентите кои не...

27.12.2020

Card image cap
Update на m-banking апликацијата - Нотификации

Почитувани клиенти, Ве информираме дека отсега Ви се достапни нотификации за приливи/одливи на средства од вашата m-banking апликација на Стопанска банка на Google Play Store, очекуваме во најскоро д...

24.12.2020

Card image cap
Во тек е исплата на финансиска поддршка од Владата и ажурирање на клиентите корисници на поддршката

Стопанска банка АД - Скопје и овојпат активно учествува во спроведувањето на неодамна усвоениот Закон за финансиска поддршка на граѓани со низок доход: корисници на пензија, корисници на право на соци...

21.12.2020

Card image cap
Оглас за продажба на превземен имот Реф. бр. 8-12/2020

О Г Л А С (реф бр.8-12/2020)   за продажба на превземен имот на  Стопанска банка АД – Скопје               Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот:   1. 2 (две) куќи во ...

21.12.2020

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 8.12.2020 (вторник)

Соопштение за неработен ден - 8.12.2020 (вторник)   Ве известуваме дека по повод државниот празник Св. Климент Охридски, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 8.12.2020 (вторн...

07.12.2020

Card image cap
Соопштение за располагање со парични права од социјална заштита и гарантирана минимална помош

Соопштение за располагање со парични права од социјална заштита и гарантирана минимална помош   Почитувани, Ве информираме дека од 03.12.2020 (четврток), ќе се изврши процесирање на паричните средс...

03.12.2020

Card image cap
Оглас за продажба на преземен имот Реф. бр. 7-11/2020

Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот:...

25.11.2020

Card image cap
Распоред за исплата на ноемвриски пензии

Почитувани, Имајќи ги во превид препораките и засилените мерки за заштита од ширење на COVID – 19, Ве известуваме дека пензиите за месец ноември од фондот на ПИОМ ќе бидат предвреме процесирани при шт...

25.11.2020

Card image cap
Денови на финансиска писменост 23-27. 11. 2020 година

Како и претходните години, Стопанска банка АД - Скопје се приклучува во активностите во рамки на „Денови на финансиска писменост“, кое има за цел да го поттикне населението да се стекне со знаења и ве...

23.11.2020

Card image cap
Кампања за подигнување на свесноста за измами при интернет купопродажба

Кампањата #ПродавајБезбедно, предводена од Европол и австриската Служба за криминалистчко разузнавање, има за цел запознавање на луѓето и е-трговците како безбедно да купуваат и продаваат преку интерн...

10.11.2020

Card image cap
Распоред за исплата на социјална помош во месец ноември

Почитувани, Ве информираме дека од 06.11.2020 (петок) ќе почне исплатата на средства за социјална помош. За КОРИСНИЦИТЕ НА ПАРИЧНИТЕ ПРАВА ОД СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА предвидено е исплатата да се изврши н...

04.11.2020

Card image cap
Прогласени најдобрите банкарски службеници за 2020 година

во рамки на традиционалното одбележување на „Светскиот ден на штедењето“ прогласени беа најдобрите шалтерски работници за 2020 година од сите банки и штедилници во Република Северна Македонија. На ви...

31.10.2020

Card image cap
Соопштение за исплата на октомвриските пензии

Соопштение за исплата на октомвриските пензии   Почитувани,   Имајќи ги во превид препораките и засилените мерки за заштита од ширење на COVID – 19, Ве известуваме дека пензиите за месец октомври ...

26.10.2020

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.