header image
Card image cap
Објавени финансиските резултати за првата половина од годината

Почитувани, Kон крајот на првиот квартал од 2020та година беше прогласена пандемија од ковид-19 поради сериозните импликации врз здравјето на луѓето. Пандемијата резултираше со преземање глобални мер...

21.08.2020

Card image cap
Соопштение за располагање со парични права од социјална заштита од 4ти август

Соопштение за располагање со парични права од социјална заштита   Почитувани, Ве информираме дека на 04.08.2020 (вторник), ќе се изврши процесирање на паричните средства за социјална и детска зашти...

04.08.2020

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 03.08.2020 (понеделник)

Соопштение за неработен ден - 03.08.2020 (понеделник)   Почитувани клиенти,  Ве известуваме дека по повод престојниот државен празник 2ри август – Денот на Републиката, филијалите на Стопанска банк...

01.08.2020

Card image cap
Информација за промени на начинот на пресметка и наплата на трошоци за платен промет

Ве известуваме дека почнувајќи од 01.08.2020  Стопанска Банка АД Скопје ќе изврши промена на начинот на пресметка и наплата на трошоците за платен промет во следните сегменти:...

30.07.2020

Card image cap
Соопштение за исплата на јулските пензии

Корисниците на дебитни картички ќе можат во целост да располагаат со јулските пензии од 28.07.2020 (вторник), преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа. За клиентите кои не користат картички, ...

27.07.2020

Card image cap
Информации за платежните картички од проектот „Купувам Домашно“

Стопанска банка АД - Скопје заклучно со 18.07 издаде 100.000 платежни картички од проектот и процесот на издавање продолжува и понатаму....

18.07.2020

Card image cap
Летна кредитна понуда за сечиј вкус!

Стопанска банка АД – Скопје на своите клиенти им нуди широк избор на кредитни производи со летна промотивна понуда. Одберете го производот кој ви одговара на потребите и поднесете барање телефонски пр...

13.07.2020

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 15.07.2020 (среда)

Соопштение за неработен ден - 15.07.2020 (среда)   Почитувани клиенти,    Ве известуваме дека по повод одржување на предвремените парламентарни избори во државата, филијалите на Стопанска банка АД...

10.07.2020

Card image cap
Награда од "Commerzbank" за Стопанска банка

10.07.2020   Награда од "Commerzbank" за Стопанска банка   Стопанска банка АД - Скопје е добитник на наградата од „Комерцбанк“, за 2019 година, за одличен квалитет при обработката на комерцијалнит...

07.07.2020

Card image cap
Соопштение за исплата на парични права од социјална заштита

Соопштение за располагање со парични права од социјална заштита   Почитувани, Ве информираме дека денска ќе се изврши процесирање на паричните средства за социјална и детска заштита, при што за кли...

03.07.2020

Card image cap
Одржано годишно собрание на акционери на Стопанска банка АД - Скопје

Стопанска банка АД – Скопје на 30. 06. 2020 година, по писмен пат го одржа годишното собрание на акционери на кое се разгледаа и донесоа одлуки, кои Банката ги споделува со јавноста. Банката успешно ј...

01.07.2020

Card image cap
Оглас за продажба на имот реф бр.4-06/2020

Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот:   Продажбата се врши на принцип видено-купено без допонителни приговори за било какви физички или правни недостатоци на имотот.Во цен...

25.06.2020

Card image cap
Соопштение за исплата на јунски пензии

Соопштение за исплата на јунски пензии   Почитувани клиенти,  Имајќи ги во превид препораките и засилените мерки за заштита од ширење на COVID – 19, Ве известуваме дека јунските пензии од фондот на...

25.06.2020

Card image cap
КУПУВАМ ДОМАШНО картичките ќе се издаваат до 17 јули

Почитувани, во проектот Купувам домашно, Банката учествува со над 110.000 платежни картички (ДПК) кои се изработуваат секојдневно и испраќаат во филијалите. Откако картичките ќе стигнат во филијалата ...

23.06.2020

Card image cap
Проверка на термин и локација за подигнување на платежната картичка

на интернет страницата на Стопанска банка АД - Скопје достапен е формулар преку кој можете во секое време да проверите во која филијала и во кој термин (ден и час) треба да ја подигнете вашата платежн...

15.06.2020

Card image cap
Издадени првите 5.000 картички од проектот „Купувам Домашно“

Стопанска банка започна со издавање на #КупувамДомашно картичките, со ставање на располагање на првите 5.000 картички во текот на денешниот ден.Согласно планот за изработка и издавање на над 110.000 к...

12.06.2020

Card image cap
Информации за домашната платежна картичка „Купувам домашно“

Стопанска банка АД – Скопје, како системска банка, активно ќе биде вклучена во спроведувањето на проектот „Купувам домашно“ кој произлегува од Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на граѓа...

10.06.2020

Card image cap
Недостапност на i-bank услугите

Привремена недостапност на i-bank услугите     Надополнета информација: Од 14:40 часот сите услугите се повторно достапни со полна функционалност. Уште еднаш се извинуваме за можните непријатни иск...

03.06.2020

Card image cap
Соопштение за неработен ден 05.06.2020 (петок)

Соопштение за неработен ден 05.06.2020 (петок)   Почитувани клиенти, Ве известуваме дека по повод престојниот православен празник „Духовден“, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работ...

03.06.2020

Card image cap
Соопштение за исплата на парични права за социјална заштита

СООПШТЕНИЕ ЗА ИСПЛАТА НА ПАРИЧНИ ПРАВА ЗА СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА   Почитувани клиенти, Ве информираме дека исплатата на средствата за социјална заштита ќе се врши во периодот од 02.06 (вторник) до 04.06...

01.06.2020

Card image cap
Јавен повик за 48. собрание на акционери

Јавен повик за 48. собрание на акционери   Врз основа на членот 27 од Статутот на Стопанска банка АД – Скопје (С.О. бр. 399 / 4. 3. 2020 година, пречистен текст), Надзорниот одбор на СБ, на седницат...

01.06.2020

Card image cap
Соопштение за исплата на мајски пензии

Соопштение за исплата на мајски пензии   Имајќи ги во превид препораките и засилените мерки за заштита од ширење на COVID – 19, Ве известуваме дека мајските пензии од фондот на ПИОМ ќе бидат предвре...

25.05.2020

Card image cap
Известување за надградба на систем

Поради спроведување на редовна надградба на информатичката технологија Банката најавува краток прекин во достапноста на i-bank дигиталните услуги во периодот помеѓу 00:00 и 04:00 часот ноќта помеѓу 24...

23.05.2020

Card image cap
Соопштение за неработен ден 25.05.2020 (понеделник)

Соопштение за неработен ден 25.05.2020 (понеделник)   Почитувани клиенти, Ве известуваме дека по повод престојните државни празници „Св. Кирил и Методиј“ и Рамазан Бајрам, филијалите на Стопанска ...

21.05.2020

Card image cap
Ново работно време од 18.05.2020г.

Ново работно време за филијалите на Банката од 18.05.2020г.   Почитувани, во склад со засилените мерки за заштита од ширење на COVID - 19 во земјата како и новите термини за полициски час, Стопанска...

15.05.2020

Card image cap
Соопштение за ново работно време на филијалите од 18.05.2020

Соопштение за ново работно време на филијалите од 18.05.2020   Почитувани клиенти, Стопанска банка АД - Скопје во поддршка на последните препораки и Одлуката на Владата на Република Северна Македон...

15.05.2020

Card image cap
Оглас за вработување - Оператор во Сектор за ИТ

Оглас за вработување - Оператор во Сектор за информатичка технологија Работното место ги опфаќа следните активности:•    Мониторирање на системи•    Обезбедување на help-desk поддршка•    Мониторирањ...

14.05.2020

Card image cap
Промотивна понуда за e-commerce продавница

Промотивна понуда за отворање e-commerce продавница   Во услови на зголемен интерес на корисниците на картички за купување на производи и услуги преку Интернет, Стопанска банка во соработка со проце...

11.05.2020

Card image cap
Донација на маски и визири за нашите болници и клиники

Донација на маски и визири за нашите болници и клиники Здравствените работници во оваа актуелна глобална борба се наоѓаат во првите редови и потребна е нивна постојана заштита и внимание. Затоа, Стоп...

08.05.2020

Card image cap
Потрошувачки кредити со промотивни услови

Промотивни услови за потрошувачките кредити   Стопанска банка АД - Скопје подготви нови промотивни услови за сите апликации примени во периодот од 01.05 до 31.07.2020година. Одберете потрошувачки к...

08.05.2020

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.