header image
Card image cap
Оглас за вработување - Регион Скопје март 2022

Стопанска банка АД - Скопје објавува оглас за вработување за позицијата Благајник / Советник за продажба за филијалите од Регион Скопје....

22.03.2022

Card image cap
Нови позиции во Секторот за информатичка технологија

Посветеноста на континуиран развој на нови производи и услуги посебно во сферата на дигитализација, налага Стопанска банка АД - Скопје да го дополнува и развива Секторот за информатичка технологија со...

18.03.2022

Card image cap
Стопанска банка АД-Скопје оплемени со цвеќе две урбани локации како осмомартовска честитка за жените

Стопанска банка АД-Скопје оплемени со цвеќе две урбани локации како осмомартовска честитка за жените   Стопанска банка АД-Скопје го реализираше осмомартовското изненадување посветено на жените преку...

16.03.2022

Card image cap
ОГЛАС за продажба на превземен имот (реф бр.1-03/2022)

Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот:...

02.03.2022

Card image cap
Соопштение за располагање со парични средства од социјална, детска и цивилна заштита за месец февруари 2022

Соопштение за располагање со парични средства од социјална, детска и цивилна заштита   Почитувани, Ве информираме дека на 03.03.2022 (четврток) ќе се изврши процесирање на паричните средства за соц...

02.03.2022

Card image cap
Соопштение за исплата на пензии за месец февруари 2022

Соопштение за исплата на февруарски пензии    Почитувани,   Имајќи ги во превид препораките и засилените мерки за заштита од ширење на COVID – 19, Ве известуваме дека пензиите за месец февруари од...

23.02.2022

Card image cap
Интервју со г. Тони Стојановски, Генерален директор за корпоративно банкарство, член на Управен одбор

Прочитајте го интервјуто со г. Стојановски објавено во февруарскиот број на магазинот Економија и бизнис....

18.02.2022

Card image cap
Најава за прекин на услуги 19. 2. 2022

Ве известуваме дека на 19. 2. 2022 година од 00:30 до 2 часот поради системско одржување и неопходни надградби дел од следните услуги може да бидат привремено недостапни: мрежата на банкомати мреж...

18.02.2022

Card image cap
Интервју со г. Диомидис Николетопулос, Генерален извршен директор и Претседател на Управниот одбор

Г-дин Диомидис Николетопулос е еден од ветераните на македонската банкарска сцена, се разбира вклучително со неговото претходно искуство на високи менаџерски позиции и во родната Грција. На чело на Ст...

11.02.2022

Card image cap
Најава за прекин на услуги

Ве известуваме дека на 12. 2. 2022 година од 00:30 до 2 часот поради системско одржување и неопходни надградби дел од следните услуги може да бидат привремено недостапни: мрежата на банкомати мреж...

11.02.2022

Card image cap
Одбележана 20-годишна соработка на Стопанска банка АД - Скопје со Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје

Стопанска банка АД - Скопје е еден од потписниците на основачкиот Статут на Централниот депозитар за хартии од вредност. Банката е акционер на институцијата во континуитет до денес. Во изминатите 20 г...

09.02.2022

Card image cap
Распоред за социјални исплати за месец јануари

Ве информираме дека на 3. 2. 2022 (четврток) ќе се изврши процесирање на паричните средства за социјална, детска и цивилна заштита, при што за клиентите - корисници на дебитни картички, средствата ќе ...

03.02.2022

Card image cap
Стопанска банка АД – Скопје со 25% пораст на добивката пред оданочување

Стопанска банка АД – Скопје ја заврши 2021 година со добивка пред оданочување од 2.728.833 илјади денари, со што, зад себе остава уште една успешна година и резултати со кои докажува дека е водечка фи...

01.02.2022

Card image cap
Соопштение за исплата на јануарските пензии

Соопштение за исплата на јануарските пензии   Почитувани,   Имајќи ги во превид препораките за заштита од ширење на COVID – 19, Ве известуваме дека пензиите за месец јануари од фондот на ПИОМ ќе б...

25.01.2022

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 19.01.2022 (среда)

Соопштение за неработен ден - 19.01.2022 (среда)   Почитувани клиенти,   Ве известуваме дека по повод празникот Богојавление (Водици), филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на ...

17.01.2022

Card image cap
Соопштение за повторно отворање на филијала Клиники, Скопје

Ве известуваме дека од 17. 1. 2022 повторно достапна со работа ќе биде филијала Клиники во Скопје....

14.01.2022

Card image cap
Соопштение за неработни денови - Божиќ 2022

Соопштение за неработни денови - Божиќ    Почитувани клиенти,   Ве известуваме дека по повод Божикните празници, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 06.01.2022 (четврток) ...

05.01.2022

Card image cap
Соопштение за филијала Клиники

Соопштение за филијала Клиники   Почитувани клиенти,   Ве известуваме дека Филијала Клиники привремено нема да работи....

05.01.2022

Card image cap
Распоред за социјални исплати за месец декември 2021

Ве информираме дека на 3. 1. 2022 (понеделник) ќе се изврши процесирање на паричните средства за социјална, детска и цивилна заштита, при што за клиентите - корисници на дебитни картички, средствата ќ...

02.01.2022

Card image cap
Потпишан договор за соработка помеѓу Стопанска банка АД – Скопје и Триглав пензиско друштво АД - Скопје

Во интерес на проширување на палетата на производи и услуги достапни за клиентите, Стопанска банка АД – Скопје потпиша Договор за соработка со Триглав пензиско друштво АД – Скопје.Со официјализирање н...

29.12.2021

Card image cap
Соопштение за исплата на пензии за декември 2021

Со пензиите за месец октомври, клиентите ќе можат да располагаат од 27. 12. 2021 (понеделник), САМО преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа. Готовинската исплата на пензиите, за клиентите ко...

27.12.2021

Card image cap
Информација за измени во тарифите за физички лица

Почитувани клиенти,Ве известуваме дека Стопанска банка АД – Скопје, воведува нови и врши измена на некои од постојните надоместоци во тарифата за физички лица, при што ги утврдува следните надоместоци...

24.12.2021

Card image cap
Стопанска банка АД - Скопје се стекна со сертификатот „Фер финансиски услуги за потрошувачите“

Стопанска банка АД - Скопје се стекна со сертификатот „Фер финансиски услуги за потрошувачите“ кој го доделува Организацијата на потрошувачите на Македонија врз доброволна основа.Доделувањето на серти...

23.12.2021

Card image cap
Информација за LIBOR референтни каматни стапки

од особено значење е да се нагласи податокот дека надлежното тело - Financial Conduct Authority (FCA) од Велика Британија потврди дека повеќето референтни каматни стапки што се базираат на ЛИБОР (Лонд...

20.12.2021

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 08.12.2021 (среда)

Соопштение за неработен ден - 08.12.2021 (среда)   Почитувани клиенти, Ве известуваме дека по повод државниот празник Св. Климент Охридски, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат...

07.12.2021

Card image cap
Распоред за социјални исплати за месец ноември 2021

Ве информираме дека на 2. 12. 2021 (четврток) ќе се изврши процесирање на паричните средства за социјална, детска и цивилна заштита, при што за клиентите - корисници на дебитни картички, средствата ќе...

02.12.2021

Card image cap
Недостапен Контакт центар поради прекин во телекомуникациските услуги

поради подолготраен прекин во телекомуникациските услуги телефонскиот број на Контакт центарот е недостапен во период од неколку часа. Операторот работи на брзо надминување на проблемот по што ќе инфо...

02.12.2021

Card image cap
УНИТ Линк – животно осигурување со инвестициска компонента

Стопанска банка како лидер во Банкоосигурување на домашниот пазар започнува со понуда на Унит Линк животно осигурување со инвестициска компонента. Со овој производ, единствено клиентите на Стопанска б...

30.11.2021

Card image cap
Соопштение за исплата на пензии за ноември 2021

Имајќи ги во превид препораките и мерките за заштита од ширење на COVID – 19, Ве известуваме дека пензиите за месец ноември од фондот на ПИОМ ќе бидат предвреме процесирани при што ќе се спроведе гото...

25.11.2021

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.