header image
Card image cap
Соопштение за неработен ден - 8.12.2022 (четврток)

Соопштение за неработен ден - 8.12.2022 (четврток)   Почитувани клиенти,   Ве известуваме дека по повод државниот празник Св. Климент Охридски, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да ра...

07.12.2022

Card image cap
Промотивен депозит со одлични услови до крајот на годината

Стопанска банка АД - Скопје креираше нова понуда кај депозитите за население за крајот на годината.Со промотивниот депозит клиентите со орочување на средствата добиваат антиципативна исплата на камата...

03.12.2022

Card image cap
Соопштение за располагање со парични средства од социјална, детска и цивилна заштита за месец ноември 2022

Соопштение за располагање со парични средства од социјална, детска и цивилна заштита   Почитувани, Ве информираме дека на 05.12.2022 (понеделник) ќе се изврши процесирање на паричните средства за с...

02.12.2022

Card image cap
Промотивната понуда за станбени и кредити со обезбедување продолжува до крајот на годината

Со одлука на Банката, промотивната понуда со која целосно се покриваат нотарските, административните и трошоците за процена за станбен кредит и за потрошувачки кредит со обезбедување продолжува до кра...

01.12.2022

Card image cap
Успешна крводарителска акција

Во соработка со Црвен крст на Град Скопје на 28. 11. 2022 во просториите на административната зграда на Стопанска банка АД - Скопје организирана беше крводарителска акција на која учество зедоа 65 вра...

29.11.2022

Card image cap
Соопштение за исплата на пензии за месец ноември 2022

Соопштение за исплата на пензии за месец ноември 2022   Почитувани,   Ве известуваме дека пензиите за месец ноември од фондот на ПИОМ ќе бидат предвреме процесирани при што ќе се спроведе готовинс...

28.11.2022

Card image cap
Започна акцијата „Зелен ѕид“

Со денешната акција во центарот на Градот, Стопанска банка АД - Скопје ја најави својата најнова општествено одговорна активност која го носи работниот наслов „Зелен ѕид“. Во рамки на оваа активност,...

26.11.2022

Card image cap
Стопанска банка АД – Скопје одбележува почеток на градба на нова управна зграда, прва во својата богата историја

Денес на свечена церемонија Стопанска банка АД – Скопје го одбележа започнувањето на градежните работи за изградба на нова управна зграда. Како дел од урбаната средина во срцето на градот, новиот совр...

23.11.2022

Card image cap
Информација за измена и дополнување на Тарифа за надоместоци за правни и за физички лица

Ве известуваме дека од 1. 11. 2022 г. Стопанска банка АД – Скопје, изврши измени и дополнувања во Тарифата за надоместоци и услуги за правни и физички лица. Измените се однесуваат на следните услуги:...

04.11.2022

Card image cap
Соопштение за располагање со парични средства од социјална, детска и цивилна заштита за месец за месец октомври

Соопштение за располагање со парични средства од социјална, детска и цивилна заштита   Почитувани, Ве информираме дека на 4.11.2022 (петок) ќе се изврши процесирање на паричните средства за социјал...

04.11.2022

Card image cap
Прогласени најдобрите банкарски службеници за 2022 година

На 31.10 МБА - Македонската банкарска асоцијација по повод Светскиот ден на штедење го организираше традиционалниот настан на кој се прогласуваат најдобрите банкарски службеници за 2022 пред присутнит...

01.11.2022

Card image cap
Информација за законот за платежни услуги и платни системи

Од 01.01.2023 година стапува во примена новиот Закон за платежни услуги и платни системи (во понатамошен текст: ЗПУПС)....

01.11.2022

Card image cap
Промотивни каматни стапки за ПЧЕЛКА детско штедење

По повод Меѓународниот ден на штедење Стопанска банка за сите новоорочени или реорочени ПЧЕЛКА детски депозити во периодот од 31.10 до 4.11 нуди промотивни каматни стапки...

31.10.2022

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 24.10.2022 (понеделник)

Соопштение за неработен ден - 24ти октомври (понеделник)   Почитувани клиенти,   Ве известуваме дека по повод државниот празник – Ден на македонската револуционерна борба, филијалите на Стопанска ...

21.10.2022

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 11.10.2022 (вторник)

Соопштение за неработен ден - 11.10.2022 (вторник)     Почитувани клиенти,   Ве известуваме дека по повод државниот празник – Ден на народното востание, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје ...

10.10.2022

Card image cap
Информација за картични трансакции

Во текот на попладневните часови вчера (3. 10) и повторно денес од 8:15 часот се појавува привремен селективен застој на одредени картични трансакции. Доколку одредена трансакција не поминува успешно,...

04.10.2022

Card image cap
Оглас за вработување - Кредитен референт

Оглас за вработување за работно место кредитен референт во Сектор за изготвување кредитни предлози (3 работни позиции)...

29.09.2022

Card image cap
Соопштение за исплата на пензиите за месец септември 2022г.

Соопштение за исплата на пензиите за месец септември 2022г.      Почитувани,   Ве известуваме дека пензиите за месец септември од фондот на ПИОМ ќе бидат предвреме процесирани при што ќе се спров...

29.09.2022

Card image cap
ОГЛАС за продажба на превземен имот (реф бр.5-09/2022)

ОГЛАС за продажба на превземен имот (реф бр.5-09/2022)    Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот:...

29.09.2022

Card image cap
Стопанска банка АД - Скопје со нова понуда на пазарот - Стопанска лизинг започна со работа

На прикладна свеченост за претставниците на медиумите, деловните партнери, клиентите, како и менаџментот и вработените, Стопанска банка АД – Скопје денес го најави отпочнувањето со работа на својата н...

21.09.2022

Card image cap
Стопанска банка со поддршка за „Инвеститорски ден“ 13. 9. 2022 година

Стопанска банка и оваа година обезбедува безрезервна поддршка и за „Инвеститорскиот ден“ во организација на Македонска берза АД – Скопје во насока на поттикнување на домашните индивидуални инвеститори...

13.09.2022

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 08.09.2022 (четврток)

Соопштение за неработен ден - 08.09.2022 (четврток)   Почитувани клиенти,   Ве известуваме дека по повод Денот на незвисноста, 8-ми септември (четврток) филијалите на Банката нема да работат....

07.09.2022

Card image cap
Соопштение за располагање со парични средства од социјална заштита за месец август 2022

Соопштение за располагање со парични средства од социјална, детска и цивилна заштита   Почитувани, Ве информираме дека на 05.09.2022 (понеделник) ќе се изврши процесирање на паричните средства за с...

05.09.2022

Card image cap
ОГЛАС за продажба на превземен имот (реф бр.4-08/2022)

ОГЛАС за продажба на превземен имот (реф бр.4-08/2022)     Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот:...

31.08.2022

Card image cap
Соопштение за исплата на пензии за месец август 2022

Соопштение за исплата на пензии за месец август 2022   Ве известуваме дека пензиите за месец август од фондот на ПИОМ ќе бидат предвреме процесирани при што ќе се спроведе готовинска исплата во етап...

26.08.2022

Card image cap
Соопштение за располагање со парични средства од социјална, детска и цивилна заштита за јули 2022

Соопштение за располагање со парични средства од социјална, детска и цивилна заштита за месец јули 2022   Почитувани,   Ве информираме дека на 04.08.2022 (четврток) ќе се изврши процесирање на пар...

04.08.2022

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 2.8.2022 (вторник)

Соопштение за неработен ден - 2.8.2022 (вторник)   Почитувани клиенти, Ве известуваме дека по повод престојниот државен празник Денот на Републиката, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема ...

29.07.2022

Card image cap
Соопштение за исплата на пензии за месец јули 2022

Соопштение за исплата на пензии за месец јули 2022   Почитувани,   Ве известуваме дека пензиите за месец јули од фондот на ПИОМ ќе бидат предвреме процесирани при што ќе се спроведе готовинска исп...

26.07.2022

Card image cap
Најава за краткотраен прекин на телекомуникациски услуги - POS терминали

Ве известуваме дека согласно информациите добиени од добавувачот на телекомуникациски услуги, во периодот од 00:00 до 2 часот наутро на 27. 7. 2022 можен е 30минутен прекин на нашите GPRS POS терминал...

26.07.2022

Card image cap
Стопанска банка АД - Скопје прогласена за најдобра банка според EUROMONEY

Стопанска банка АД - Скопје е прогласена за најдобра банка во земјава на престижните награди Euromoney Awards for Excellence, 2022. Прогласување на најдобрите банки се одржа на гала вечера во Лондoн к...

15.07.2022

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.