header image
Card image cap
Новости во e-banking плаќањата за правни лица

31.05.2019   Новости во e-banking плаќањата за правни лица   Почитувани клиенти,   Ве информираме дека Стопанска банка АД – Скопје изработи нова компонента за инсталација на дигитални сертификат...

31.05.2019

Card image cap
Четврто Microsoft Office Specialist финале во i-bank store

29.05.2019   Четврто Microsoft Office Specialist финале во i-bank store   Го имаме овогодинешниот Microsoft Office Specialist шампион кој ќе не претставува на светскиот натпревар во Њујорк Во ра...

29.05.2019

Card image cap
Вози од срце - кампања по повод 75 години од основањето

28.05.2019   Вози од срце - кампања по повод 75 години од основањето   Почитувани,   во текот на 2019та година, Стопанска банка АД - Скопје одбележува 75 години од основањето. Како Банка со најд...

28.05.2019

Card image cap
Работно време на i-bank store 29.05.2019

28.05.2019   Работно време на i-bank store 29.05.2019   Почитувани клиенти,   Поради одржување на четврто по ред финале на Microsoft Office Specialist во филијалата i-bank store, истата нема да ...

28.05.2019

Card image cap
Соопштение за неработен ден "Св. Кирил и Методиј"

23.05.2019   Соопштение за неработен ден Св. Кирил и Методиј   Почитувани клиенти,   Ве известуваме дека по повод престојниот државен празник "Св.Кирил и Методиј" филијалите на Стопанска банка А...

23.05.2019

Card image cap
Оглас за продажба на превземен имот 22.05.2019

22.05.2019   Оглас за продажба на превземен имот   О Г Л А С(реф бр. 05-05/2019)   Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот: 1.Недвижен имот во Неготино - 9 (девет) згра...

22.05.2019

Card image cap
Неработен ден 24.05

22.05.2019   Неработен ден 24.05   Почитувани,   Ве известуваме дека филијалите на Банката нема да работат на ден 24.05.2019, петок, Ден на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј, држав...

22.05.2019

Card image cap
Вози право, вози здраво по петти пат

22.05.2019   Вози право, вози здраво по петти пат   Почитувани љубители на велосипедизмот, на ролерките, тротинетите, скиролите. Со гордост го најавуваме петтото најголемо досега издание на #ВозиП...

22.05.2019

Card image cap
Прва регионална конференција за факторинг

15.05.2019   Прва регионална конференција за факторинг   Почитувани,   На првата регионална конференција на тема “Факторинг како алтернативен начин на финансирање“ која се одржа во Скопје на 14....

15.05.2019

Card image cap
Соопштение за надградба на капацитетите

13.05.2019 Соопштение за надградба на капацитетите Почитувани,Стопанска банка АД - Скопје деновиве се подготвуваше за надградба на капацитетите на своите дигитални услуги. Ве информираме, дека во пр...

13.05.2019

Card image cap
Соопштение за надградба на системи 11 - 12.05.2019

10.05.2019   Соопштение за надградба на системи 11 - 12.05.2019     Почитувани,Во периодот 11 - 12.05.2019 Стопанска банка АД – Скопје ќе спроведува планска надградба на решенијата кои се користа...

10.05.2019

Card image cap
Соопштение за работно време на филијали 07.05.2019

06.05.2019   Соопштение за работно време на филијали 07.05.2019     Почитувани клиенти, Ве известуваме дека по повод посетата на Папата Франциск во Скопје на 07.05.2019 (вторник), нема да работат...

06.05.2019

Card image cap
Оглас за продажба на имот реф.04-04/2019

03.05.2019   Оглас за продажба на имот   Огласот за продажба на имот може да го погледнете тука...

03.05.2019

Card image cap
Соопштение за исплата на априлски пензии

24.04.2019   Исплата на априлските пензии на 30.04   Почитувани, Ве известуваме дека Стопанска банка АД – Скопје, на 30-ти април 2019 (вторник), ќе изврши исплата на априлските пензии за оние пен...

24.04.2019

Card image cap
Празнично работно време - Велигден и 1 Мај

24.04.2019   Празнично работно време - Велигден и 1 Мај   Ве информираме дека по повод претстојните велигденски и првомајски празници, филијалите на Стопанска банка АД - Скопје нема да работат на ...

24.04.2019

Card image cap
Оглас за продажба на имот бр. 03-04/2019

24.04.2019   Оглас за продажба на превземен имот на Стопанска банка АД – Скопје (реф бр. 03-04/2019)   Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот:   1.Недвижен имот во Негот...

24.04.2019

Card image cap
Соопштение за 24часовен прекин на можноста за извршување налози преку i-bank услугите

19.04.2019   Соопштение за 24часовен прекин на можноста за извршување налози преку i-bank услугите     Почитувани,   За време на раните утрински часови во недела, 21.04 Стопанска банка АД – Ско...

19.04.2019

Card image cap
Глобална недела на парите - повторно во Стопанска банка

GLOBAL MONEY WEEK 2019 - Глобалната недела на парите во Стопанска банка АД - Скопје   Под мотото „УЧИ. ШТЕДИ. ИМАЈ“ преку бројни интерактивни промоции, презентации, посети и предизвици и оваа 2019 г...

25.03.2019

Card image cap
Соопштение за водење сметки на пензионери

20.03.2019     Соопштение за сметки на пензионери   Ве известуваме дека Стопанска банка АД-Скопје, почнувајќи од 01.04.2019 врши промена на надоместокот за месечно водење на трансакциски и штедни...

20.03.2019

Card image cap
Најава за прекин на Контакт центар

18.03.2019     Најава за прекин на Контакт центар     Почитувани,   Најавуваме привремена недостапност на Контакт центарот на ден вторник, 19.03 во период од 6 до 8 часот наутро поради спровед...

18.03.2019

Card image cap
Станбен и Потрошувачки кредит со промотивни понуди

11.03.2019   Станбен и Потрошувачки кредит со промотивни понуди   Почитувани клиенти,   Како одговор на зголемената побарувачка за станбени и потрошувачки кредити, кои од почетокот на годината ...

11.03.2019

Card image cap
Оглас за вработување "Проценител"

06.03.2019   Оглас за проценител     Стопанска Банка АД Скопје, членка на  НБГ групација  објавува:   О Г Л А С За прием на работник на работно место Соработник за изработка на проценки Дире...

06.03.2019

Card image cap
По втор пат во Скопје, ТОПСИ Бус кампања

05.03.2019   По втор пат во Скопје, ТОПСИ Бус кампања   Борбата за подобра животна средина, почист воздух и колективни здрави навики се води долгорочно и од страна на разновидни учесници во општес...

05.03.2019

Card image cap
Соопштение за надградба во повисока верзија на TLS протокол

04.03.2019   Соопштение за надградба во повисока верзија на TLS протокол   Почитувани клиенти,   Ве информираме дека од 1.4.2019 до веб-страната на СБ ќе можете да пристапите единствено од преба...

04.03.2019

Card image cap
Повлекување на Windows Mobile верзија на мобилна апликација

25.02.2019   Информација за Windows mobile верзија на мобилната апликација   Почитувани,   Согласно значајно намалениот број на корисници на Windows Mobile уреди на пазарот, но и глобално, ве ин...

25.02.2019

Card image cap
Оглас за вработување во Сектор за Информатичка технологија

22.02.2019   Стопанска Банка АД Скопје, членка на  НБГ - најголемата финансиска групација  во Југоисточна Европа објавува:   О Г Л А С И за прием на работници во Скопје: Администратор на бази на п...

22.02.2019

Card image cap
Известување за провизии за сметки во CHF

31.01.2019   Известување за провизии за сметки во CHF   Ве известуваме дека Стопанска банка АД – Скопје, воведува надомест за водење на сметките на фиизчки лица во CHF (швајцарски франци), во виси...

31.01.2019

Card image cap
Стопанска банка станува најголема продажна мрежа за осигурување

29.01.2019Стопанска банка станува најголема продажна мрежа за осигурувањеВо годината која Стопанска банка АД – Скопје го одбележува својот 75 годишен јубилеј започна банкоосигурување во соработка со К...

29.01.2019

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 19.01.2019 Богојавление (Водици)

18.01.2019   Соопштение за неработен ден - 19.01.2019 Богојавление (Водици)   Почитувани клиенти,Ве известуваме дека по повод празникот Богојавление (Водици), филијалите на Стопанска банка АД – Ск...

18.01.2019

Card image cap
Соопштение за исплата на пензии од 1-ви Февруари 2019 год.

03.01.2019   Соопштение за исплата на пензии од 1-ви февруари 2019 год.   Почитувани клиенти,Ве известуваме дека со почеток од 1-ви февруари 2019, Стопанска банка АД – Скопје почнува да врши испла...

03.01.2019

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.