header image header image

e-banking

Општи информации

Е-banking сервисот на Стопанска банка ви овозможува од дома, од канцеларија или од било кое место со пристап до интернет, да извршите увид во состојбите и извештаите за вашите сметки и вашите кредитни и депозитни производи во Банката или да извршувате трансакции од Вашите сметки. За најава на сервисот користете го копчето Е-најава позиционирано десно на врвот на екранот.

НОВОСТИ во e-banking

* Нови функционалности за депозитите во e-banking

 • Овозможен е детален преглед на сите релевантни податоци за орочените депозити, со приказ на амортизационен план и листа на уплати.
 • Сега можете да извршите дополнителна уплата како и евидентирање на траен налог за орочени депозити од видот Штеден план или Пчелка.

ФУНКЦИОНАЛНОСТИ

 • Увид во состојбата на вашите сметки
 • Плаќање со софтверски токен преку e-banking, m-banking или телефонско банкарство
 • Детали за депозитни и кредитни производи (амортизациони планови, листи на уплати, каматни стапки и сл.)
 • Плаќања
  • ПП30 налози - плаќања кон други сметки
  • ПП50 налози - буџетски плаќања
  • ПП53 налози
  • Менувачница
  • Девизни плаќања
  • Режиски трошоци
  • Трансфери кон кредити и кредитни картички
  • 24/7 трансфери кон интерни сметки на физички лица
 • Ажурирање на клиентски податоци
 • Апликација за дебитна картичка (Mastercard Debit, TOPSI MasterCard, VISA Classic, VISA Internet, VISA GOLD)  преку e-banking
 • Подесување на I-bank лимити на сметка (по трансакција, месечен)

КОРИСНИ ONLINE УСЛУГИ

Биди i-bank корисник, регистрирај се веднаш!

БРЗА и ЛЕСНА регистрација за добивање на корисничко име и лозинка! Достапно за клиенти со активна трансакциска сметка, дебитна картичка и ажурирани податоци! Регистрирај се БЕСПЛАТНО на линкот подолу и веднаш користете ја можноста за увид на сите ваши сметки преку e-banking сервисот.

Регистрирај се

Плаќај онлајн и ажурирај се, со ОТП софтверски токен

Достапно за сите i-bank корисници кои имаат корисничко име и лозинка, а сега сакаат да вршат онлајн плаќања и да ги ажурираат своите податоци онлајн!
Активирај ОТП токен БЕСПЛАТНО. Со ОТП токенот може да се плаќаат режиски трошоци, рата од кредитни производи како и трансфери на средства од сметка кон сметка, со повластени провизии. ОТП токенот заштедува на време а притоа овозможува навремено извршување на финансиските обврски и да автентицирање за онлајн ажурирање.

Активирај ОТП токен

НАПОМЕНА: ОТП софтверскиот токен е бесплатен доколку во првите 6 месеци направите 10 трансакции преку i-bank сервисите (ebanking или mbanking), во спротивно ќе биде наплатен еднократен трошок од 300 мкд. Софтверскиот токен се користи за потпишување на налози и е поврзан со вашето корисничко име и лозинка за најава во i-bank сервисите.

Заборавена лозинка или корисничко име?

Доколку имате заборавено лозинка или корисничко име за најава за да ги дознаете односно ресетирате самостојно, користете ги копчињата подолу. Овие услуги се достапни онлајн во било кое време.

Дознај корисничко име     Промена на лозинка 


 

 

Насоки за користење

Користењето на е-banking услугата е едноставно - не ви се потребни инсталации и подесувања, можете да ја користите од сите оперативни системи и преку сите интернет пребарувачи со најава на сервисот.

Доколку сепак ви е потребна помош при користење на e-banking услугата, обратете се на нашиот Контакт Центар на 02/3100 109 или испратете испратете e-mail на адресата kontaktcentar@stb.com.mk во било кое време од денот.

ЧПП Прашања за i-bank


Безбедносни препораки

 

Тарифник и термински план

Начин на плаќање

од Понеделник до Петок

Сабота

Провизија

Интерни налози кон физички лица со сметка во СБ

3 - Интерен

24/7

0 ден.

Интерни налози кон останати сметки во СБ

3 - Интерен

од 07:45 до 18:00 часот

од 07:45 до 13:00 часот

Без провизија 

Налози кон сметки во други банки

1 - МИПС

од 07:45 до 16:20 часот

/

 100,00 ден.

2 - КИБС до  10.000 ден.

од 07:45 до 14:20 часот

/

 9,00 ден.

2 - КИБС над 10.000 ден.

од 07:45 до 14:20 часот

/

 12,00 ден.

Надоместокот за издавање на ОТП токен (софтверски/хардверски) 

Без провизија доколку клиентот направи 10 трансакции во првите 6 месеци. Во спротивно ќе биде наплатен износ од 300 денари.

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на