header image header image

Кредити од Европска инвестициона банка

Кредити за инвестиции и трајни обртни средства и зелена транзиција од Европска инвестициона банка (ЕИБ-7)

Кредитна линија ЕИБ 7


Кредити за инвестиции, трајни обртни средства и зелена транзиција од Европска инвестициона банка

 

Целна група
Крајни корисници се мали и средни претпријатија (помалку од 250 вработени) и средно-капитализирани претпријатија (средно капитализирани со најмалку 250, но не повеќе од 3.000 вработени)

Намена
Инвестиционен кредит, кредити за трајни обртни средства и кредити за зелена транзиција.

Износ на кредитот

  • 10.000 ЕУР – 3.500.000 ЕУР, за МСП за инвестициони кредити, вклучително и зелена транзиција
  • 5.000 ЕУР – 666.7000 ЕУР, за трајни обртни средства, вклучително и зелена транзиција
  • 40.000 ЕУР – 6.000.000 ЕУР, за средно-капитализирани претпријатија, вклучително и зелена транзиција

Каматна стапка:
До 3,5% фиксна каматна стапка

Начин и рок на отплата

  • Од 4 – 12 години со вклучен грејс до 24 месеци за инвестициониот кредит, вклучително и зелена транзиција
  • До 36 месеци, со вклучен грејс до 6 месеци за финансирање на трајни обртни средства, вклучително и зелена транзиција
  • Еднакви месечни ануитети

Обезбедување

Комбинација на недвижен имот, подвижни средства, меници, и друго прифатливо обезбедување за банката

За повеќе информации, Ве молиме посетете ја www.mbdp.com.mk

 

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.