header image header image

Инсталација и упатства

Инсталациски компоненти

НОВО!

Стопанска банка започна соработка со КИБС, овластен издавач на дигитални сертификати во МК. Отсега во нашите филијали можете да се обратите за издавање или прифаќање на КИБС сертификат кој ви е потребен за вас или вашата компанија. 


За да вршите плаќања од сметки на правни лица со помош на вашиот дигитален сертификат издаден од СТБ или КИБС, потребно е да направите брза и едноставна инсталација на еден од долунаведените инсталациски пакети, во моментов прифатливи само за Windows оперативените системи.

*За потпишување преку сите пребарувачи мора да биде вклучена i-bank digital signature апликацијата која може да ја најдете подолу во линковите.

KIBS
еPass2003 - СТБ
eToken - СТБ
*За download на драјверите изберете го токенот кој го користите, при download на драјверите на СТБ токените се инсталира и потребната апликација iBank digital signature
*Корисниците на КИБС мораат дополнително да ја инсталираат i-bank digital signature апликацијата за потпишување, за СТБ токените апликацијата е вклучена во пакетот при инсталирање на драјверот на токенот.

 

*За техничка помош при работење со КИБС токените користете ги овие контакт информации 

*За помош со работењето на СТБ токените обратете се на нашиот контакт центар на 02/3100 109 или преку kontaktcentar@stb.com.mk 

Кориснички упатства

Инсталација КИБС токен (Verba Sign PKI, Verba Sign Pro PKI и Verba Seal PKI Token)

Упатства при користење e-banking сервисот

Структура на .txt file за експорт и импорт на податоци


За помош при користење на e-banking сервисот обратете се на нашиот 24/7 Контакт центар на (02)3100 - 109

За помош со работењето на КИБС токените обратете се преку овие контакт информации

МОЖЕ ДА ВЕ ИНТЕРЕСИРА

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.