header image header image

Депозитни производи

За правни лица


Стопанска банка АД - Скопје е Банка со најдолга традиција на македонскиот пазар. Покрај традицијата исполнета со пораст, развој и успех Банката како членка на најголемата групација во Југоисточна Европа – Националната банка на Грција нуди сигурност и стабилност за вашите депозити и конкурентна предност за вашиот бизнис.

Остварете дополнителен приход со орочување на вашите слободни парични средства, по конкурентни каматни стапки, на флексибилни рокови и во согласност со вашите можности. Производите што ги нудиме се целосно прилагодени на вашите потреби и барања кои постојано ги следиме и применуваме во нашето работење.

Општи информации за депозитите

  • Депозитот може да биде денарски или во странска валута, со или без намена
  • Рокови на орочување за денарски депозити: кратки рокови до 1 месец и рокови од 1 месец до 36 месеци
  • Рок на орочување за депозити во странска валута: од 1 месец до 24 месеци
  • Каматните стапки за сите видови депозити се утврдуваат со Одлуки за каматни стапки на Стопанска банка АД – Скопје
  • Исплатата на камата се врши на денот на достасување на депозитот или месечно, во зависност од барањето на клиентот
  • Располагање со депонираните средства е можно во моментот на достасување на депозитот, односно со завршување на периодот на орочувањето или предвреме во согласност со условите на Банката
Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.