header image header image

Факторинг

Домашен факторинг со регрес


Карактеристики


Што Ви нудиме?
•    Управување со паричните текови
•    Проценка на ризик
•    Наплата на побарувања
•    Финансирање засновано на целокупната релација со Вашите купувачи, како што Вашиот бизнис расте, така расте и финансиската поддршка
•    Повторлив пристап до финансирање

Предности
•    Осигурани парични текови директно врзани со обемот на бизнисот
•    Добро обучен и професионален тим е на Ваше располагање да ги поддржи Вашите интерни процеси на утврдување на лимити по купувач,
•    Гарантиран конзистентен мониторинг на комуникацијата со Вашите купувачи
•    Ефективна наплата на побарувања согласно утврдените рокови од Ваша страна

Намена
За финансирање на отворени побарувања кои се повторуваат во текот на годината

Валута
Во денари

Износ
Согласно договор

Рок и начин на отплата
Отплатата се врши од пристигнатите приливи на сметката за факторинг согласно потпишаниот договор за факторинг

Обезбедување
Меници од компанијата гарантирани од поврзаните компании и сопствениците

Ценовни услови
Согласно договор помеѓу Банката и компанијата, зависно од бонитетот на компанијата, кредитната историја, видот и останатите услови на пласманот, како и видот и обемот на целокупната соработка

Потребна документација 

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.