header image header image

Инсталација и упатства

Инсталациски компоненти

НОВОСТИ

Стопанска банка започна соработка со КИБС, овластен издавач на дигитални сертификати во МК. Отсега во нашите филијали можете да се обратите за издавање или прифаќање на КИБС сертификат кој ви е потребен за вас или вашата компанија. 


За да вршите плаќања од сметки на правни лица со помош на вашиот дигитален сертификат издаден од СТБ или КИБС, потребно е да направите брза и едноставна инсталација на еден од долунаведените инсталациски пакети, во моментов прифатливи само за Windows оперативените системи.

*За потпишување преку сите пребарувачи, мора да биде инсталирана iBank digital signature апликацијата која може да ја најдете подолу во линковите.

КИБС и "iBank digital signature" апликација


СТБ токени и "iBank digital signature" апликација


               

*За download на драјверите, изберете го токенот кој го користите (epass2003/etoken), при download на драјверите се инсталира и потребната апликација iBank digital signature која мора да биде вклучена при секое потпишување на налозите.

 

Кориснички упатства


Инсталација на USB токен за плаќање

Упатства при користење e-banking сервисот

Структура на .txt file за експорт и импорт на податоци


За помош при користење на e-banking сервисот обратете се на нашиот 24/7 Контакт центар на (02)3100 - 109

МОЖЕ ДА ВЕ ИНТЕРЕСИРА

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на