КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ
СТОПАНСКА БАНКА АД-СКОПЈЕ

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР +389 (0)2 3100-109

 

Адреса:
11 Октомври, 1000 Скопје

Факс:
+389 (0)2 3114-503  

e-mail:
kontaktcentar@stb.com.mk

 

   

   

  28.03.2018

   

  Огласи за вработување во Сектор за информатичка технологија

   

  1. Огласот за вработување на Аминистратор на бази на податоци и апликации може да го отворите тука.

  2. Огласот за вработување на Администратор на картичен систем може да го отворите тука.

  3. Огласот за вработување на Администратор на систем може да го отворите тука.

  4. Огласот за вработување на аналитичар / програмер може да го отворите тука.

   

  21.02.2018    

  Оглас за продажба на имот
   

  (реф бр. 3-02/2018)за продажба на недвижен имот  на Стопанска банка АД – Скопје

  Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот  имот:

  1.Недвижен имот во Неготино лоциран во м.в Милуа со вкупна површина од 1962м2 и земјиште (двор земјиште под објект) со вкупна површина од 9608м2 запишани во Имотен лист 1041 за КО Пепелиште за минимална/ почетна цена од 300.000ЕУР.
  Напомена: Стопанска банка АД-Скопје превзема обврска за обезбедување на фактичко владение на имотот.

   

  13.02.2018

   

  Оглас за вработување

   

  Огласот за вработување може да го погледнете тука.

   

  05.02.2018

   

  Оглас за продажба на имот

   

  Оглас
   

  (реф бр. 2-02/2018)

  за продажба на недвижен имот  на Стопанска банка АД – Скопје

  Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот  имот:

   

  01.02.2018

   

  Оглас за продажба на имот


  ОГЛАС

  (Реф бр. 1-02/2018)

   

  Стопанска банка АД - Скопје објавува оглас за продажба на :

   

  Недвижен имот (спроти Трговскиот Скопје Сити Мол) на ул.Лондонска 2А, Скопје (согласно ДУП запишан како хотелски комплекс, одлука бр. 09-83/03 од 05.01.2016) лоциран на КП 1502/2 и КП 1502/10 за КО Карпош со вкупна површина од 1862м2 согласно Имотен лист бр.20466 и Имотен лист бр.40138, како и земјиште под објект со површина од 665м2 и двор со површина од 886м2, согласно Имотен лист бр.53125 и Имотен лист бр.53126.

   

   

  30.01.2018

   

  MasterCard кредитна картичка со 0% замрзната каматна стапка до крајот на април

   

  Стопанска банка АД - Скопје започна со промоција за новоиздадени MasterCard кредитни картички и за сите кои ќе ја искористат промотивната понуда обезбеди замрзната каматна стапка од 0%  за сите трансакции направени во трговија, шалтер или на банкомат до крајот на април.

  Предностите на MasterCard кредитната картичка, што ја прават привлечно решение за секојдневни трансакции и поголеми плански трошења се следните:

  • Moжност за купување на рати БЕЗ КАМАТА (од 2 до 36 рати) ширум големата мрежа на трговци партнери на Банката

  • Го поседуваат 3D Secure стандардот (VbV и MC SecureCode) за интернет трансакции со високо ниво на безбедност насекаде во светот

  • Можност за минимално месечно плаќање само 3% од вкупниот долг

  • Бескаматен грејс период до 45 дена за плаќање во трговија при целосно подмирување на долгот

  • Без провизија при плаќање во трговската мрежа

  • Бројни промоции за подигнување на готовина од банкомати и шалтери на Стопанска банка Без депозит, без жиранти, без административна забрана, без меница

   

   

   

   

  17.01.2018

   

  Соопштение за неработен ден  - 19.01.2018 (петок)

   

  Почитувани клиенти,

  Ве известуваме дека по повод престојниот празник – Богојавление (Водици), филијалите на Стопанска банка АД - Скопје нема да работат на 19.01.2018(петок).

   


   

  16.01.2018

   

  Известување за m-banking на Windows mobile

   

  Почитувани клиенти,

   

  Ве информираме дека Стопанска банка во иднина нема повеќе да ја развива својата m-banking апликација на Windows mobile. Согласно трендовите и згаснувањето на Windows како мобилна платформа, ќе се насочиме кон подобрување и дополнителен развој на нашата апликација на најпопуларните оперативни системи Android и iOS.

   

  28.12.2017

   

  Соопштение за неработни денови - Новогодишни и Божиќни празници

   

  Почитувани клиенти,

  Ве известуваме дека по повод Новогодишните и Божиќните празници, филијалите на Стопанска банка АД –Скопје нема да работат на 01.01.2018 (понеделник), 06.01.2018 (сабота) и 08.01.2018 (понеделник).

   

   

  29.12.2017

   

  Известување за ненадеен прекин на i-bank услугите

   

  Почитувани клиенти,

   

  Нашиот тим се соочи со ненадеен прекин на i-bank услугите и работи на брзо отстранување на проблемот. Поради прекинот, минути недостапни се e-banking, m-banking и phone banking услугите на Банката.

  По надминување на состојбата, сервисите повторно ќе бидат достапни 24/7.

   

   


   

  27.12.2017

   

  Оглас за вработување - 27.12.2017

   

  Почитувани,

   

  Огласот за вработување може да го погледнете тука.

   

   

  22.12.2017

   

  Промена на надоместок за плаќање режиски трошоци  

   

  Почитувани клиенти, 

  Ве известуваме дека од 02.01.2018 година Стопанска Банка АД – Скопје (СБ) воведува надоместок за плаќање на режиски трошоци (сметки за: струја, вода, парно греење и комунална хигиена) и други услуги од специјализирани добавувачи (на пример: телекомуникации, мобилна телефонија, кабелски оператори) на шалтерите на СБ. Овој надоместок се однесува за плаќање на сметки/фактури на физички лица корисници на овие услуги, и тоа:

   

   

   

  19.12.2017  Второто издание на „СОНУВАМЕ.МЕНУВАМЕ.“ заврши со БЕНГ!

  Со задоволството на сите учесници и на сите посетители, петте инклузивни концерти во рамки на „Сонуваме.Менуваме.“ со омилениот детски состав „5+ фамилија“ завршија и оставија зад себе сеќавања на добрата атмосфера, музиката, магијата, но и создадоа природна и ненаметлива подлога за инклузија на децата со посебни потреби.


  Целта на оваа општествено одговорна активност беше на најмладите да им покаже како изгледа инклузијата, прифаќањето и разбирање. А таа цел беше реализирана преку пораката дека пријателството е најлесната работа на светот доколку пристапиш без предрасуди, со широко отворено срце и ги прифатиш разликите.


  Додека Петко, главниот лик во претставата ја бараше петтата страна на светот (пријателството), децата уживаа во богатите музички, магични, театарски точки и учеа како може да се биде пријател со секого. Концертите за поголем ефект, завршуваа со песната „Земја“ која минатата година беше инспирирана од овој настан и со одлична музичка подлога помага за промоција на пораката за инклузија.

   

   

   

  15.12.2017

   

  Почна второто издание на „Сонуваме.Менуваме“

   

  Во преполната сала на Македонската Опера и Балет во 18 часот почна второто издание на „Сонуваме.Менуваме“ со инклузивните концерти на 5+ фамилија. На разиграната сцена богата со визуелни елементи, омилените ликови од серијата заедно со децата од асоцијациите подготвија незаборавен спектакл кој покрај добрата забава за сите присутни понуди и нови искуства и сознанија за децата со посебни потреби, нивните амбиции, желби, можности и соништа. Фотографиите од сите 5 концерти ќе бидат достапни на Facebook страницата на Банката.

   

  Во својата заложба континуирано да им помага на децата, Стопанска банка АД - Скопје вчера ги презентираше и проектите кои оваа година ќе добијат грантови за остварување на предложените проекти. До Банката стигнаа 31 барање што е значително повеќе од минатата година. Комисијата за спонзорства и донации при Стопанска банка АД - Скопје објективно се произнесе избирајќи 12 асоцијации од повеќе градови на Македонија, на кои целосно или делумно ќе им финансира реализација на предложените проекти.

   

   

  05.12.2017

   

  Соопштение за неработен ден  - 08.12.2017 (петок)

   

  Почитувани клиенти,

  Ве известуваме дека по повод престојниот државен празник – Св. Климент Охридски, филијалите на Стопанска банка АД - Скопје нема да работат на 08.12.2017(петок).

   


   


   

   

  05.12.2017 г.

  Второ издание на „СОНУВАМЕ.МЕНУВАМЕ.“
  општествено одговорен проект на Стопанска банка АД - Скопје
  „Заедно можеме да создадеме поубав свет“

  Стопанска банка АД – Скопје преку организација на второто издание на проектот „Сонуваме.Менуваме“ и овој декември се насочува кон децата со посебни потреби или пречки во развојот и потребата за нивна постојана инклузија во општеството.
   
  На сцената на МОБ (Македонска Опера и Балет), детските миленици 5+ Фамилија кои веќе 10 години ја збогатуваат домашната едукативна и забавна детска програма ќе понудат едночасовна забава во која интегрален дел се деца со посебни потреби кои помагаат текот на приказната да биде комплетен и со тоа на најпластичен начин на публиката да и се претстави инклузијата во најјасна форма.

  Концертите “Сонуваме.Менуваме“ ќе се одржуваат во МОБ со овој распоред:

  •    Петок 15.12. од 18 часот
  •    Сабота 16.12 од 11 и од 14 часот
  •    Недела 17.12 од 11 и од 14 часот

   

   

  04.12.2016

   

  "WE DREAM.WE CHANGE"

  a corporate responsible project of Stopanska banka AD - Skopje "Together we can create a beautiful and wonderful world"

   
  Stopanska banka AD - Skopje is pleased to announce a new socially responsible project under the name "We dream. We change" which was realized today 04.12.2016 (Sunday) in MOB at 11am. The event is dedicated to the children from Macedonia with disabilities and helps to mark the International Day of Persons with Disabilities and special needs. This project is realized with children of different ages and with different disabilities, together with their friends and families, with Kaliopi and 5+ Band, which performed on the stage of MOB in order to present their capabilities and creative potential. Stopanska banka AD - Skopje during the preparation of the event was in intensive communication and cooperation with associations of parents of children with disabilities, which will provide support for the long-term projects.

   

  29.11.2017

   

  Оглас за продажба на имот

   

  О Г Л А С

  (Реф бр. 19-11/2017)

   

  Стопанска банка АД - Скопје објавува оглас за продажба на :

   

  - Административно-деловен простор во Струга кој се наоѓа на ул. Маршал Тито бр.54, лоциран на КП 1710 дел 7, кат 1, за КО Струга со вкупна површина од 256м2, за минимална почетна цена од 190.800 ЕУР;

  - Објекти во Охрид (во комплексот од живинарската фарма Гица) што се наогаат на ул.Железничка, лоцирани на КП 8778/10 за КО Охрид 2 и тоа: зграда 2, намена на зграда Б4, влез 1, кат ПР, намена на дел ДП, површина 368 м2 и зграда 3, намена на зграда Б4,  влез 1, кат ПР, намена на дел ДП, површина 121 м2 за минимална почетна цена од 155.000 ЕУР; 

  - Недвижен имот лоциран во Виница со вкупна површина од 2.796 м2, запишан во ИЛ 7958 и ИЛ 7959 за КО Виница за минимална почетна цена од 150.000 ЕУР.

   

   

  15.11.2017

   

  Оглас за продажба на имот во Струга 


  (Реф бр. 17-11/2017)

  Стопанска банка АД - Скопје објавува оглас за продажба на :
  Административно-деловен простор кој се наоѓа на ул. Маршал Тито бр. 54, Струга лоциран на КП 1710 дел 7, кат 1, за КО Струга со вкупна површина од 265м2, а согласно Имотен лист бр. 101174. 
                    
  Продажбата на недвижниот имот ќе се изврши по пат на лицитација со прибирање на затворени писмени понуди за минимална почетна цена од 190.800 ЕУР.
  Во купопродажната цена за недвижниот имот не е вклучен ДДВ од 18%, кој паѓа на товар на купувачот.
  Данокот на промет на недвижности и трошоците околу преносот на правото на сопственост паѓаат на товар на купувачот.

   


   

   

  07.11.2017

   

  ЕСЕНСКИ ПРОМОЦИИ НА КРЕДИТНИ ПРОИЗВОДИ

   

  И оваа есен, Стопанска банка АД - Скопје креираше понуда за повеќето кредитни производи со што клиентите имаат можност да го изберат најдоброто решение за својот семеен буџет.

   

  Доколку е потребна нова кредитна картичка, тука е VISA Vero кредитната картичка која за сите кои ќе поднесат барање до 05.12.2017 и до 15.12.2017 ќе направат минимум 5 трансакции подарува новогодишен ваучер од 500денари. Секако, картичката продолжува да наградува и во останатиот период преку месечниот попуст за бесплатно купување во Веро или Џамбо а кој се генерира како износ од 3,5% од сите трансакции направени во ВЕРО и во Џамбо како и 0.5% од сите останати трансакции во месецот.


  За оние кои планираат посериозни проекти,

   

   


   

  31.10.2017

   

  Известување за воведување на надоместок за повлекување на готовина од шалтер

   

  Почитувани клиенти,

  Ве известуваме дека Стопанска банка АД – Скопје од 20.11.2017 година воведува надоместок за повлекување на готовина во МКД од шалтерите на СБ, во висина од 20,00 денари по поединечно повлекување на готовина од страна на клиентот без оглед на висината на подигнатиот износ.

  Повлекување на готовина од распространетата мрежа на банкомати на Банката останува без провизија за корисниците на дебитни картички а на клиентите на располагање им се и 24/7 i-bank услугите за кои Банката постојано развива нови решенија и функционалности.

   

   

  30.10.2017

   

  ПРОДАЖБА НА ИМОТ - реф. број 15-10/2017

   

  Стопанска банка АД - Скопје огласува на продажба имот. Деталите за продажбата се достапни на овој линк.

   

  Стопанска банка АД - Скопје
  На ваша страна

   


   

  30.10.2017

   

  СООПШТЕНИЕ ЗА НАЈАВЕН ПРЕКИН НА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИСКИТЕ ВРСКИ

   

  Почитувани клиенти,

   

  нашиот добавувач на телекомуникациски услуги најави прекин во траење од 90 минути поради планирани системски надградби за периодот 1-6 часот наутро на 31.10.2017.
  Поради овој прекин, можно е нашите дигитални услуги да бидат во прекин за што однапред ви се извинуваме.

   

  Стопанска банка АД - Скопје

  На ваша страна

   


   

   

  19.10.2017

   

  Оглас за вработување

   

  Огласот за вработување може да го видите на следниот линк.

   

  20.10.2017

  Соопштение за неработен ден - 20.10.2017

   

  Почитувани клиенти,

  Ве известуваме дека по повод престојниот државен празник – Ден на македонската револуционерна борба,филијалите на Стопанска банка АД –Скопје нема да работат на 23.10.2017(понеделник).

   

   

  02.10.2017

   

  Известување за утврдување на каматни стапки за орочени депозити за физички лица

   

  1. Сметано од 01.10.2017 година Стопанска банка АД Скопје (во понатамошниот текст: СБ) изврши промена на типот на каматна стапка за орочените депозити со месечна исплата на камата во денари и девизи (вклучително и девизни депозити со денарска камата), со следните периоди на орочување: 1 месец, 2 месеци, 3 месеци, 6 месеци и 12 месеци. Во таа смисла, за сите нови депозити од горенаведените видови СБ ќе  пресметува и плаќа камата по фиксна каматна стапка согласно условите определени од страна на СБ кои се важечки на денот на орочувањето и се соодветно објавени во филијалите и/или на официјална веб страна на Банката. Наведеното за пресметување и плаќање на камата по фиксна каматна стапка ќе се однесува и за постојните орочени депозити од горенаведените видови во случај на нивно преорочување почнувајќи од 01.10.2017 година, доколку пред посочениот датум биле орочени со променливи камати. При секое наредно преорочување на депозитите, ќе се применуваат условите определени од страна на СБ кои се важечки на самиот ден на преорочувањето и  се соодветно објавени во филијалите и/или на официјална веб страна на Банката.

   

   

   

  05.10.2017

   

  TOPSI Mastercard дебитната картичка подарува ISIC картичка  Користејќи го почетокот на новата академска година, денешниот настан во срцето на студентската заедница има за цел презентација на партнерсттво на три значајни институции, во интерес на студентите:


  Картичниот бренд Mastercard, Стопанска банка АД – Скопје како еден од најголемите издавачи на картички и Меѓународната студентска идентификациска картичка (ISIC) промовираат кампања за бесплатно издавање на ISIC картичката за сите ТОПСИ студенти.

  Имено, со ТОПСИ пакетот од Стопанска банка, клиентите на возраст до 28 години редовно добиваат: бесплатна Mastercard TOPSI дебитна картичка, бесплатна трансакциска сметка и пристап до i-bank дигиталната платформа (e-banking, m-banking). Дополнително, во рамки на промотивниот период до 31.12.2017 сите студенти ќе може да ја добијат и ISIC картичката бесплатно со попусти во над 130 земји во светот.

   

  05.10.2017

   

  Оглас за продажба на недвижен имот на Стопанска банка АД - Скопје

  (реф. бр. 14-10/2017)

   

  Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот  имот:

   

   

  07.09.2017

   

  СООПШТЕНИЕ ЗА НЕРАБОТЕН ДЕН 08.09.2017 (ПЕТОК)

   

  Почитувани клиенти,

   

  Ве известуваме дека по повод државниот празник Ден на независноста, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 08.09.2017 (петок).
  На располагање ги имате i-bank услугите достапни преку телефон, m-banking, e-banking и банкоматите на СБ, како и партнерите од трговската мрежа кои ги прифаќаат картичките од Стопанска банка.

   

  Вработените и менаџментот на Банката ви го честитаат празникот!

   

   

  Стопанска банка АД - Скопје

  На ваша страна

   

   

   


  04.09.2017

   

  „Мудрости - Радости“
  За почетокот на школската година

   

  Во рамки на својата општествено одговорна активност, Стопанска банка АД - Скопје, во саботата 02.09 на платото на МОБ го реализираше настанот насловен „Мудрости – Радости“ со учество на:


  •   Ла Ла Ла“ балетско шоу, МОБ
  •     5+ бенд
  •    DJ и танцово шоу на студио  Break a Leg
  •    Лотарија со вредни подароци и многу интерактивни содржини

  Настанот имаше за цел да ги нагласи предностите кои ги нуди образованието - откривање и совладување на нови знаења и создавање на поубава иднина за сите како за учениците така и за родителите. Токму затоа, сите присутни деца на настанот покрај бројните изненадувања добија и примерок од новата детска книга „Книгата што никогаш не беше иста“ и се надеваме ќе бидат инспирирани не само за читање туку и за творење.
  Книгата, во продукција на Стопанска банка е изработена од авторките текст: Билјана Црвенковска, илустратор: Катерина Николовска и ќе биде дистрибуирана до школските библиотеки со што ќе биде достапна за сите деца љубители на читањето.

  Овој инспиративен настан беше наменет за децата од школска возраст, посебно за најмладите кои се највозбудени за почетокот на школската година. Сакаме да се увериме дека децата во училишните клупи не се стекнуваат само со оценки за знаењето, но и дека таму се формираат себеси, се надградуваат и подобруваат со секоја школска обврска и домашна задача. Веруваме дека со ваков поглед кон школувањето децата ќе бидат посреќни и поисполнети што е само по себе победа.“ – изјави Г. Диомодис Николетопулос, Генерален извршен директор на Стопанска банка АД – Скопје.