КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ
СТОПАНСКА БАНКА АД-СКОПЈЕ

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР +389 (0)2 3100-109

 

Адреса:
11 Октомври, 1000 Скопје

Факс:
+389 (0)2 3114-503  

e-mail:
kontaktcentar@stb.com.mk

 

  24.08.2018

   

  Оглас за продажба на недвижен имот - Реф. 14-08/2018

   

  Стопанска банка АД - Скопје објавува оглас за продажба на:

   

  Недвижен имот (спроти трговскиот Центар Сити Мал) на ул. Лондонска 2А, Скопје (согласно ДУП запишан како хотелски комплекс, одлука бр. 09-83/03 од 05.01.2016) лоциран на КП 1502/2 и КП 1502/10 за КО Карпош со вкупна површина од 1862м2 согласно Имотен лист бр.20466 и Имотен лист бр.40138, како и земјиште под објект со површина од 665м2 и двор со површина од 886м2, согласно Имотен лист бр.53125 и Имотен лист бр.53126.

   

   

   

  10.08.2018

   

   

  Оглас за вработување - IT Ревизор

   

   

  Одлична шанса да се приклучите кон реномирана меѓународна финансиска групација и да станете дел од професионален меѓународен тим на Внатрешна ревизија, кој во соработка со Одборот за ревизија, Управниот одбор и менаџментот на Банката обезбедува постоење на, и усогласеност со, системот на интерни контроли и ефикасни оперативни практики.

   

  ИТ Ревизор во Дирекција за ревизија на Информациони Системи

   

   

   

   

  30.07.2018

   

  Соопштение за неработен ден - 02.08.2018 (четврток)

   

  Почитувани клиенти,

   

  Ве известуваме дека по повод државниот празник - Ден на републиката, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 02.08.2018 (четврток).

   

   

  16.07.2018

   

  Известување за промени во начинот на идентификација на клиенти

   

  Ве известуваме дека од 07.07.2018 година со влегувањето во сила на новиот Закон за спречување перење пари и финансирање на тероризам, поради што се воведуваат следниве промени во работењето на  Стопанска банка АД – Скопје :

   

  • Согласно одредбите од споменатиот Закон, се воспоставува потеба од задолжителнa идентификација на “Носител на јавнa функциja” поради што сите постоечки и идни клиенти на банките задолжително мора да пополнат  Изјава дали се Носители на Јавна Функција или се лица поврзани со Носители на Јавна Функција (Политички изложени лица), по што банката врз основа на соодветна проценка на ризик одлучува за одобрување/продолжување на деловниот однос со лицето.

   

   

  05.07.2018

   

  Поставени 5 станици за поправка на велосипеди #ВозиПравоВозиЗдраво

   

  Град Скопје и Стопанска банка АД – Скопје денеска ги промовираа 5-те станици за поправка на велосипеди кои ќе им овозможат на велосипедистите до колку имаат потреба да извршат мали интервенции на своите велосипеди.

   

  - #ВозиПравоВозиЗдраво прерасна во синоним за заедничките напори на граѓаните на Скопје и во развојот на велосипедската култура. Чест ни е што во соработка со Град Скопје денес можеме да ги презентираме 5-те станици за поправка на велосипеди кои се дел од донациите на Банката со кои се заблагодарува за поддршката и учеството на граѓаните на ревијалните трки изминатите 4 години. Станиците се опремени со рачна пумпа за гуми, 6 специфични алати кои се стандардни за ситни поправки на велосипедите и кои веруваме лесно и брзо ќе бидат научени од сите заинтересирани. Првата пробна станица беше поставена пред повеќе од 1 година и е во одлична форма. Локациите на станиците ќе бидат објавени, а за првите корисници на станиците кои на социјалните мрежи ќе споделат фотографија со #ВозиПравоВозиЗдраво, Банката ќе обезбеди симболични подароци. - изјави Ратка Тирицовска, Директор на Дирекцијата за маркетиг и односи со јавност во Стопанска банка.

   

   

   

  02.07.2018

   

  Оглас за продажба на имот

   

  Оглас реф. 12-06/2018

   

  Стопанска банка АД - Скопје објавува оглас за продажба на:

   

  Недвижен имот (спроти трговскиот Центар Сити Мал) на ул. Лондонска 2А, Скопје (согласно ДУП запишан како хотелски комплекс, одлука бр. 09-83/03 од 05.01.2016) лоциран на КП 1502/2 и КП 1502/10 за КО Карпош со вкупна површина од 1862м2 согласно Имотен лист бр.20466 и Имотен лист бр.40138, како и земјиште под објект со површина од 665м2 и двор со површина од 886м2, согласно Имотен лист бр.53125 и Имотен лист бр.53126.

   

   

  27.06.2018

   

   

  Оглас за вработување - Одговорен за сигурноста на информативниот систем (ОСИС)

   

   

  Одлична шанса да се приклучите кон реномирана меѓународна финансиска групација и да станете дел од професионален тим кој во соработка со Управниот одбор и менаџментот на Банката обезбедува примена на прописите од областа на информативна сигурност и имплементација на сигурносните контроли и ефикасни оперативни практики на ниво на цела банка.

   

   

  Советник за специфични прашања – Одговорен за сигурноста на информативниот систем (ОСИС) во Кабинетот на Претседателот на Управниот одбор

   

   

  22.06.2018

   

  ТОПСИ журка - четврток, 28.06 од 20ч

   

  За нашата ТОПСИ генерација повторно подготвуваме kick off за летните забави во градот.

  Повелете овој четврток од 20ч пред нашата i-bank store на кејот на Вардар.

  Подготвивме забава со многу музика, пијалаци и секако со вредна лотарија.

  Повеќе за настанот можете да дознаете на www.topsi.mk или на нашата Facebook страница.

   

  Стопанска банка АД - Скопје

  На ваша страна

   

   

   

   

  22.06.2018

   

  Воведување на надоместоци на девизни сметки на правни лица

   

   

  Почитувани клиенти,

  Ве известуваме дека од 01.07.2018 година Стопанска Банка АД – Скопје (СБ) воведува надоместоци на девизни сметки на правни лица-резиденти и нерезиденти. и тоа:

   

  1. Водење на сметка

  -      за клиент во СБ резидент, износ од 25 денари( на месечно ниво по сметка)

  -      за клиент во СБ нерезидент, износ од ЕУР 5( на месечно ниво по сметка)

   

   

   

   

  19.06.2018

   

  Внимание од лажни интернет страници

   

  Почитувани клиенти,

   

  Деновиве актуелна е појавата на се поголем број спонзорирани објави (реклами) на Facebook од страна на лажни интернет продавници кои се декларираат како застапници на познати светски брендови (како Wizz Аir и сл.) а со цел собирање на податоци за вашите платежни картички и нивна понатамошна злоупотреба.

   

  Стопанска банка ги повикува клиентите на внимателност при користење непознати интернет страници како и да внимаваат на името на страницата пред да внесуваат лични податоци и податоци од платежните картички.

   

   

   

   

  12.06.2018

   

  Соопштение за неработен ден - Рамазан Бајрам

   

  Почитувани клиенти,

  Ве известуваме дека по повод државниот празник Рамазан Бајрам, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 15.06.2018 (петок).

   

   

  05.06.2018

   

  О Г Л А С

  За прием на работник на работно место

  Благајник / Советник за продажба/ Агент за грижа на корисници

  во Регион Скопје / Контакт Центар

   

  Благајникот е одговорен за навремено и ефикасно услужување на клиентите на благајна во филијалата, одговорен да обезбеди точно и сигурно реализирање на готовинските и безготовинските трансакции на клиентите, зема учество и придонесува за продажбата и промовирањето на производите на Банката, обезбедува висок квалитет на услуги.

   

  05.06.2018

   

  О Г Л А С

  за прием на работник на работно место - Инженер во         

  Дирекција за проценки и техничка поддршка

      (1 работно место)

   

  Врши проверка на сопственичка и техничка документација за недвижен имот, предмет на проценка. Врши теренски увид на лице место на недвижниот имот, регистрира податоци за имотот кој е предмет на проценка и обезбедува фото документација од истиот. Го следи и анализира локалниот пазар на недвижен имот и подготвува извештаи за проценка на недвижен имот.

   

   

  05.06.2018

   

  Успешна реализација на четвртото „Вози право, вози здраво“

   

  Со над 5.400 регистрирани учесници во прекрасно сончево време помина четвртото издание на веќе добро познатата ревијална трка #ВозиПравоВозиЗдраво со која, бар на кратко, улиците беа ослободени од моторизирани возила и граѓаните слободно се движеа и забавуваа.

  Возењето велосипед, тротинет, ролерки, скутери, скироли не загадува туку помага во намалување на сообраќајниот метеж, помага во заштитата на животната средина а притоа е и многу забавно и здраво.

   

  И оваа година, со секој извозен метар, Стопанска банка АД – Скопје ќе донира средства за нова урбана опрема за Град Скопје за поттикнување на користење велосипеди како транспортни средства. Многу наскоро ќе го дополниме со содржни нашиот СТБ Детски Велодром и ќе се подготви терен, заедно со Град Скопје за изградба на нов урбан Велодром со повеќе предизвици и содржини.

   

   

   

   

  31.05.2018

   

  Прогласен македонскиот Microsoft Office Champion 2018

   

  Денес во просториите на i-bank store филијалата на Стопанска банка АД - Скопје, се одржа големото финале од проектот за унапредување на дигиталната писменост во Р. Македонија - Национален MOS (Microsoft Office Specialist) натпревар.

  На натпреварот кој започна кон крајот на декември 2017, се пријавија повеќе од 1000 млади, од кои 40 со најдобар резултат влегоа во денешното финале. Овогодинешниот победник кој ќе ја застапува Македонија во Орландо, Флорида како најдобар Microsoft Office Specialist е ЈОРДАНЧО ЕФТИМОВ, од Кочани. Јорданчо ќе се натпреварува со претставниците на повеќе од 140 земји и ќе се бори за титулата најдобар Microsoft Office Specialist во светот.

   

   

   

  28.05.2018

   

  ОГЛАС за продажба на недвижен имот (реф бр. 10-05/2018)

   

   

   Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот:

  1.Производна хала (поранешна сопственост на Охис, во стечај Гранулати) со површина од 2526м2 лоцирана на КП 5340/1 за КО Кисела Вода 2 стекнат врз основа на Заклучок за продажба пред надлежен извршител И бр.1749/2012, а опишан како:

  - КП 5340 дел 1 бул.Борис Трајковски бр.73 бр. на зграда 111 влез 1 кат ПР број 1 за минимална/почетна цена од 270.000ЕУР.

   

   

   

   

  23.05.2018

   

  Стопанска банка АД - Скопје, прво место на Банкарски игри 2018

   

  На овогодинешните Банкарски игри одржани во Охрид од 18-19.05.2018 тимот од Стопанска банка АД - Скопје повторно оствари огромен успех и се врати со бројни медали и пехари.

   

   

   

   

  21.05.2018

   

   #ВозиПравоВозиЗдраво vol. 4 ПОВТОРНО НЕ ОБЕДИНУВА НА ТРКАЛА :)

   

   

  03.06.2018 (недела) со старт во 11 часот на Порта Македонија.

   

   

  БЕСПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЈА ТУКА 

   

   

  Со гордост го најавуваме четвртото издание на веќе добро познатата ревијална трка „Вози право, вози здраво“ по улиците на Скопје со која сите, како заедница, дејствуваме за подигнување на свеста за користење на алтернативни форми на транспорт.

  Возењето велосипед, тротинет, ролерки, скутери, скироли не загадува, помага во намалување на сообраќајниот метеж, помага во заштитата на животната средина а притоа е многу забавно и здраво и на индивидуално ниво.

   

  Затоа, подгответе си ги ролерките, стегнете ги велосипедите, качете се на тротитентите или скејтовите а можете дури и со вашите колички со бебиња и придружете ни се накратко да го ослободиме центарот на Скопје од автомобили и да се возиме по слободните широки улици заедно.

   

   

   

   

   

  21.05.2018

   

  Соопштение за неработни денови - Св. Кирил и Методиј и Духовден

   

  Почитувани клиенти,

  Ве известуваме дека по повод престојниот државен празник „Св. Кирил и Методиј“ и православниот празник „Духовден“, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на

  24.05.2018 (четврток) и 25.05.2018 (петок).

   

   

   

  ОГЛАС за продажба на недвижен имот (реф бр. 9-05/2018)

   

  Стопанска банка АД - Скопје објавува оглас за продажба на :

   

  Деловен објект (населба Капиштец, спроти Трговскиот ЦентарЗебра) на ул.Васил Ѓоргов 11, Скопје, лоциран на КП 536/1 за КО Центар 2 со вкупна површина од 4091м2 согласно Имотен лист бр.58830, како и земјиште под и околу објект со поврпина од 2856м2.

   

  Продажбата на недвижниот имот ќе се изврши по пат на лицитација, со прибирање на затворени писмени понуди за минимална почетна цена од 2.200.000 ЕУР.

  Во купопродажната цена за недвижниот имот не е вклучен ДДВ од 18%, кој паѓа на товар на купувачот.

   

   

   

   

  ОГЛАС за продажба на недвижен имот (реф бр. 8-05/2018)

   

  Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот:

  1.Производна хала (поранешна сопственост на Охис, во стечајГранулати) со површина од 2526м2 лоцирана на КП 5340/1 за КО Кисела Вода 2 стекнат врз основа на Заклучок за продажба пред надлежен извршител И бр.1749/2012, а опишан како:

  - КП 5340 дел 1 бул.Борис Трајковски бр.73 бр. на зграда 111 влез 1 кат ПР број 1 за минимална/почетна цена од 300.000ЕУР.

  Напомена: Стопанска банка АД – Скопје е во постапка на пренос на сопственоста на свое име во имотен лист. Имотот предмет на продажба не е во фактичко владение, а продавачот се обврзува да ја спроведе постапката за обезбедување на владението.

   

   

   

   

  Оглас за прием на работник на работно место

  Благајник / Советник за продажба/ Агент за грижа на корисници

  Регион Скопје / Контакт Центар

   

  Благајникот е одговорен за навремено и ефикасно услужување на клиентите на благајна во филијалата, одговорен да обезбеди точно и сигурно реализирање на готовинските и безготовинските трансакции на клиентите, зема учество и придонесува за продажбата и промовирањето на производите на банката, обезбедува висок квалитет на услуги.

   

  Советникот за продажба е одговорен за ефективна промоција и продажба на производите и услугите на Банката, зголемување на базата на клиенти на Банката, максимизирање на профитабилноста и зголемување на продажбата на производите и услугите на Банката преку вкрстена продажба и реализирање на поставените таргети, обезбедување на високо ниво на задоволство на клиентите.

   

  Агентот за грижа на корисници во Контакт Центар одговара на дојдовни повици и иницира излезни повици, извршува трансакции преку сервисот телефонско банкарство, одговара на поплаки/прашања, забелешки од клиентите поврзани со производите и сервисите на Банката.

   

   

  08.05.2018

   

  Соопштение за надградба на e-banking сервисот 08/05/2018

   

   

  Почитувани клиенти,

   

  Би сакале да Ве информираме дека Банката планира надградба на e-banking системот на 08/05/2018 од 21 часот што ќе предизвика отежнат пристап до i-bank услугите на Банката

  08.05.2018

   

  Интервју на Генералниот Извршен Директор г-динот Диомидис Николетопулос

   

  Интервјуто за неделниот весник Капитал, од г-динот Диомидис Николетопулос може да го прочитате тука.

  30.04.2018

   

  Извлечени добитниците од годишната анкета на СБ - 2018

   

   

  Почитувани клиенти,

   

  Ги извлековме добитниците кои учествуваа и комплетно ја одговорија годишната анкета на Стопанска банка за 2018 година. Ова се среќните добитници:

   

  20.04.2018

   

  PEPPER - интерактивниот хуманоиден робот беше во посета на Стопанска банка АД - Скопје, во соработка со MasterCard на 19 Април @i-bank store


  Брзиот развој на технологијата влијае на сите нас како и на се околу нас, па затоа ни претставува големо задоволство што имавме можност да бидеме домаќини на интерактивниот хуманоиден робот Pepper на Стопанска банка АД – Скопје во обид да ги презентираме предностите на оваа напредна технологија и како истата може да се искористи за позитивна деловна промена. 

  17.04.2018

   

  Сектор за внатрешна ревизија: Оглас за вработување

   

  Одлична шанса да се приклучите кон реномирана меѓународна финансиска групација и да станете дел од професионален меѓународен тим на Внатрешна ревизија, кој во соработка со Одборот за ревизија, Управниот одбор и менаџментот на Банката обезбедува постоење на, и усогласеност со, системот на интерни контроли и ефикасни оперативни практики.

  05.04.2018

   

  Пролетна кредитна понуда

   

  Почитувани клиенти,

   

  Со почетокот на месецот, Стопанска банка АД – Скопје на пазарот излезе со следните 3 кредитни производи со промотивни атрактивни понуди

   

  05.04.2018

   

  Соопштение за неработни денови - Велигден 2018

   

  Почитувани клиенти,

   

  Ве известуваме дека по повод престојните велигденски празници, филијалите на Стопанска банка АД - Скопје нема да работат на 06.04.2018 (петок) и 09.04.2018 (понеделник).

   

  30.03.2018

   

  Оглас за продажба на имот

   

  ОГЛАС
   

  (Реф бр. 6-03/2018)

  Стопанска банка АД - Скопје објавува оглас за продажба на :

  Деловен објект (населба Капиштец, спроти Трговскиот Центар „Зебра”) на ул.Васил Ѓоргов 11, Скопје, лоциран на КП 536/1 за КО Центар 2 со вкупна површина од 4091м2 согласно Имотен лист бр.58830, како и земјиште под и околу објект со поврпина од 2856м2.