КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ
СТОПАНСКА БАНКА АД-СКОПЈЕ

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР +389 (0)2 3100-109

 

Адреса:
11 Октомври, 1000 Скопје

Факс:
+389 (0)2 3114-503  

e-mail:
kontaktcentar@stb.com.mk

 

   

  31.10.2018

   

   

  Светски ден на штедење - 31. Октомври

   

   

  Стопанска банка АД - Скопје испраќа честитки до сите клиенти кои, преку совесно управување со личните финансии, заштедуваат и создаваат подобра иднина за себе и за своите семејтсва.

  Светскиот ден на штедењето е прилика да се потсетиме на корисните аспекти на штедењето и повеќекратните бенефити како за физичките лица и за банкарскиот сектор така и за целокупната економија. Со креирање на солидна депозитна база, банкарскиот систем располага со средства со кои дава поттик на стопанството и креирањето на работни места што пак создава простор за дополнителни заштеди. На тој начин овој комплетен круг работи во взаемен интерес и е предуслов за безбедна и просперитетна иднина. Според г-а Анита Ангеловска - Бежовска, Гувернерката на НБРМ, во последните 10 години вкупните депозити растат во просек 8% годишно што придонесе кон постигнување на ниво на депозити од 55% од БДП во 2017та година.  Порастот е знак за високата доверба на граѓаните во банкарскиот сектор, којшто во целиот овој период остана здрав, стабилен, високо капитализиран и ликвиден.

   

   

   

   

  29.10.2018

   

   

  ОГЛАС за продажба на недвижен имот на Стопанска банка АД – Скопје
  (реф бр. 18-10/2018)

   

  Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот лоциран во Гостивар, и тоа:
  - деловен простор на ул.Б.Јованоски бр.25 во Гостивар лоциран на КП 4606 дел 1 кат приземје запишан во Имотен лист бр.102392 за КО Гостивар-2 со вкупна површина од 142м2 за минимална/почетна цена од 450.000 ЕУР.             

   

  Во цената на имотот не е вклучен  ДДВ од 18% кој го плаќа купувачот. Данокот на промет на недвижност, како и сите трошоците околу преносот на правото на сопственост ги плаќа купувачот.


  Продажбата на недвижниот имот ќе се изврши по пат на наддавање, со прибирање на затворени писмени понуди. Недвижниот имот ќе се продава во готово или на кредит. Доколку недвижниот имот се купува на кредит, понудувачот е должен пред доставување на понудата да ја утврди својата кредитна способност и за истата да достави потврда со доставената понуда.  
  Сите заинтересирани правни или физички лица за учество во купопродажбата треба да достават два поединечно затворени коверти, од кои што едниот коверт (помалиот) треба да биде затворен во другиот коверт (поголемиот) при што:

   

   

   

   

  19.10.2018г.

   

  Соопштение за неработен ден - 23.10.2018 (вторник)

   

  Почитувани клиенти,

   

  Ве известуваме дека по повод престојниот државен празник – Ден на македонската револуционерна борба, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 23.10.2018 (вторник)

   

   

  09.10.2018

   

  Соопштение за неработен ден - 11ти октомври (четврток)

   

  Почитувани клиенти,

   

  Ве известуваме дека по повод престојниот државен празник – Ден на народното востание, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 11.10.2018 (четврток).

   

   

   

   

  05.10.2018

   

  VISA VERO КРЕДИТНАТА КАРТИЧКА И ВЕРО ЛОЈАЛНАТА КАРТИЧКА СОВРШЕН ПАР ЗА ШОПИНГ


  Стопанска банка АД – Скопје, како Банка со најголемо картично портфолио на пазарот во соработка со ВЕРО маркетите, ви нудат единствена можност за заштеда при користење на VISA VERO кредитните картички во пар со ВЕРО лојалната картичка.


  VISA VERO кредитната картичка е единствената картичка која секој месец ви дава можност за заштеда од секое пазарење во ВЕРО маркетите, во износ од неверојатни 4.5% и тоа:
  •    3.5% од вредноста на трансакциите направени во маркетите на ВЕРО и
  •    1% од вредноста на ВЕРО картичките за лојалност

   

   

   

   

   

   

  07.09.2018

   

  Соопштение за неработен ден, 08.09 сабота

   

  Почитувани,

   

  Ве информираме дека по повод претстојниот државен празник - Ден на независноста, филијалите на Стопанска банка АД - Скопје нема да работат на ден 08.09.2018 (сабота).

  На располагање ви остануваат i-bank услугите достапни 24/7 (e-banking, m-banking, phone banking), банкоматите како и партнерите од трговската мрежа кои ги прифаќаат платежните картички од Стопанска банка.

   

  Вработените и менаџментот на Банката ви го честитаат празникот.

   

  Стопанска банка АД - Скопје

  На ваша страна

   

   

   

   

  03.09.2018

   

   

  Соопштение за надградба на e-banking сервисот на 03.09.2018 

   

   

  Почитувани,

   

  Ве информираме дека во текот на денешниот ден 03.09.2018, Банката ќе врши надградба на e-banking системот што ќе предизвика отежнат пристап до некои од функционалностите на i-bank услугите на Банката. Достапни на користење Ви остануваат нашата мрежа на филијали и банкомати, како и нашиот Контакт Центар 02/3100-109. Ви благодариме на разбирањето.

   

   

   


   

   

   

  27.08.2018

   

  28.08 (вторник) неработен ден за филијалите на Банката

   

  Почитувани,

  по повод празникот Пресвета Богородица ве известуваме дека филијалите на Банката нема да работат на ден вторник, 28.08.2018.
  На располагање ги имате i-bank услугите достапни 24/7, банкоматите и платежните картички прифатени во широката трговска мрежа.

  Вработените на Банката ви го честитаат празникот.

  Стопанска банка АД - Скопје

  На ваша страна

   

   

  24.08.2018

   

  Оглас за продажба на недвижен имот - Реф. 14-08/2018

   

  Стопанска банка АД - Скопје објавува оглас за продажба на:

   

  Недвижен имот (спроти трговскиот Центар Сити Мал) на ул. Лондонска 2А, Скопје (согласно ДУП запишан како хотелски комплекс, одлука бр. 09-83/03 од 05.01.2016) лоциран на КП 1502/2 и КП 1502/10 за КО Карпош со вкупна површина од 1862м2 согласно Имотен лист бр.20466 и Имотен лист бр.40138, како и земјиште под објект со површина од 665м2 и двор со површина од 886м2, согласно Имотен лист бр.53125 и Имотен лист бр.53126.

   

   

   

  10.08.2018

   

   

  Оглас за вработување - IT Ревизор

   

   

  Одлична шанса да се приклучите кон реномирана меѓународна финансиска групација и да станете дел од професионален меѓународен тим на Внатрешна ревизија, кој во соработка со Одборот за ревизија, Управниот одбор и менаџментот на Банката обезбедува постоење на, и усогласеност со, системот на интерни контроли и ефикасни оперативни практики.

   

  ИТ Ревизор во Дирекција за ревизија на Информациони Системи

   

   

   

   

  30.07.2018

   

  Соопштение за неработен ден - 02.08.2018 (четврток)

   

  Почитувани клиенти,

   

  Ве известуваме дека по повод државниот празник - Ден на републиката, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 02.08.2018 (четврток).

   

   

  16.07.2018

   

  Известување за промени во начинот на идентификација на клиенти

   

  Ве известуваме дека од 07.07.2018 година со влегувањето во сила на новиот Закон за спречување перење пари и финансирање на тероризам, поради што се воведуваат следниве промени во работењето на  Стопанска банка АД – Скопје :

   

  • Согласно одредбите од споменатиот Закон, се воспоставува потеба од задолжителнa идентификација на “Носител на јавнa функциja” поради што сите постоечки и идни клиенти на банките задолжително мора да пополнат  Изјава дали се Носители на Јавна Функција или се лица поврзани со Носители на Јавна Функција (Политички изложени лица), по што банката врз основа на соодветна проценка на ризик одлучува за одобрување/продолжување на деловниот однос со лицето.

   

   

  05.07.2018

   

  Поставени 5 станици за поправка на велосипеди #ВозиПравоВозиЗдраво

   

  Град Скопје и Стопанска банка АД – Скопје денеска ги промовираа 5-те станици за поправка на велосипеди кои ќе им овозможат на велосипедистите до колку имаат потреба да извршат мали интервенции на своите велосипеди.

   

  - #ВозиПравоВозиЗдраво прерасна во синоним за заедничките напори на граѓаните на Скопје и во развојот на велосипедската култура. Чест ни е што во соработка со Град Скопје денес можеме да ги презентираме 5-те станици за поправка на велосипеди кои се дел од донациите на Банката со кои се заблагодарува за поддршката и учеството на граѓаните на ревијалните трки изминатите 4 години. Станиците се опремени со рачна пумпа за гуми, 6 специфични алати кои се стандардни за ситни поправки на велосипедите и кои веруваме лесно и брзо ќе бидат научени од сите заинтересирани. Првата пробна станица беше поставена пред повеќе од 1 година и е во одлична форма. Локациите на станиците ќе бидат објавени, а за првите корисници на станиците кои на социјалните мрежи ќе споделат фотографија со #ВозиПравоВозиЗдраво, Банката ќе обезбеди симболични подароци. - изјави Ратка Тирицовска, Директор на Дирекцијата за маркетиг и односи со јавност во Стопанска банка.

   

   

   

  02.07.2018

   

  Оглас за продажба на имот

   

  Оглас реф. 12-06/2018

   

  Стопанска банка АД - Скопје објавува оглас за продажба на:

   

  Недвижен имот (спроти трговскиот Центар Сити Мал) на ул. Лондонска 2А, Скопје (согласно ДУП запишан како хотелски комплекс, одлука бр. 09-83/03 од 05.01.2016) лоциран на КП 1502/2 и КП 1502/10 за КО Карпош со вкупна површина од 1862м2 согласно Имотен лист бр.20466 и Имотен лист бр.40138, како и земјиште под објект со површина од 665м2 и двор со површина од 886м2, согласно Имотен лист бр.53125 и Имотен лист бр.53126.

   

   

  27.06.2018

   

   

  Оглас за вработување - Одговорен за сигурноста на информативниот систем (ОСИС)

   

   

  Одлична шанса да се приклучите кон реномирана меѓународна финансиска групација и да станете дел од професионален тим кој во соработка со Управниот одбор и менаџментот на Банката обезбедува примена на прописите од областа на информативна сигурност и имплементација на сигурносните контроли и ефикасни оперативни практики на ниво на цела банка.

   

   

  Советник за специфични прашања – Одговорен за сигурноста на информативниот систем (ОСИС) во Кабинетот на Претседателот на Управниот одбор

   

   

  22.06.2018

   

  ТОПСИ журка - четврток, 28.06 од 20ч

   

  За нашата ТОПСИ генерација повторно подготвуваме kick off за летните забави во градот.

  Повелете овој четврток од 20ч пред нашата i-bank store на кејот на Вардар.

  Подготвивме забава со многу музика, пијалаци и секако со вредна лотарија.

  Повеќе за настанот можете да дознаете на www.topsi.mk или на нашата Facebook страница.

   

  Стопанска банка АД - Скопје

  На ваша страна

   

   

   

   

  22.06.2018

   

  Воведување на надоместоци на девизни сметки на правни лица

   

   

  Почитувани клиенти,

  Ве известуваме дека од 01.07.2018 година Стопанска Банка АД – Скопје (СБ) воведува надоместоци на девизни сметки на правни лица-резиденти и нерезиденти. и тоа:

   

  1. Водење на сметка

  -      за клиент во СБ резидент, износ од 25 денари( на месечно ниво по сметка)

  -      за клиент во СБ нерезидент, износ од ЕУР 5( на месечно ниво по сметка)

   

   

   

   

  19.06.2018

   

  Внимание од лажни интернет страници

   

  Почитувани клиенти,

   

  Деновиве актуелна е појавата на се поголем број спонзорирани објави (реклами) на Facebook од страна на лажни интернет продавници кои се декларираат како застапници на познати светски брендови (како Wizz Аir и сл.) а со цел собирање на податоци за вашите платежни картички и нивна понатамошна злоупотреба.

   

  Стопанска банка ги повикува клиентите на внимателност при користење непознати интернет страници како и да внимаваат на името на страницата пред да внесуваат лични податоци и податоци од платежните картички.

   

   

   

   

  12.06.2018

   

  Соопштение за неработен ден - Рамазан Бајрам

   

  Почитувани клиенти,

  Ве известуваме дека по повод државниот празник Рамазан Бајрам, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 15.06.2018 (петок).

   

   

  05.06.2018

   

  О Г Л А С

  За прием на работник на работно место

  Благајник / Советник за продажба/ Агент за грижа на корисници

  во Регион Скопје / Контакт Центар

   

  Благајникот е одговорен за навремено и ефикасно услужување на клиентите на благајна во филијалата, одговорен да обезбеди точно и сигурно реализирање на готовинските и безготовинските трансакции на клиентите, зема учество и придонесува за продажбата и промовирањето на производите на Банката, обезбедува висок квалитет на услуги.

   

  05.06.2018

   

  О Г Л А С

  за прием на работник на работно место - Инженер во         

  Дирекција за проценки и техничка поддршка

      (1 работно место)

   

  Врши проверка на сопственичка и техничка документација за недвижен имот, предмет на проценка. Врши теренски увид на лице место на недвижниот имот, регистрира податоци за имотот кој е предмет на проценка и обезбедува фото документација од истиот. Го следи и анализира локалниот пазар на недвижен имот и подготвува извештаи за проценка на недвижен имот.

   

   

  05.06.2018

   

  Успешна реализација на четвртото „Вози право, вози здраво“

   

  Со над 5.400 регистрирани учесници во прекрасно сончево време помина четвртото издание на веќе добро познатата ревијална трка #ВозиПравоВозиЗдраво со која, бар на кратко, улиците беа ослободени од моторизирани возила и граѓаните слободно се движеа и забавуваа.

  Возењето велосипед, тротинет, ролерки, скутери, скироли не загадува туку помага во намалување на сообраќајниот метеж, помага во заштитата на животната средина а притоа е и многу забавно и здраво.

   

  И оваа година, со секој извозен метар, Стопанска банка АД – Скопје ќе донира средства за нова урбана опрема за Град Скопје за поттикнување на користење велосипеди како транспортни средства. Многу наскоро ќе го дополниме со содржни нашиот СТБ Детски Велодром и ќе се подготви терен, заедно со Град Скопје за изградба на нов урбан Велодром со повеќе предизвици и содржини.

   

   

   

   

  31.05.2018

   

  Прогласен македонскиот Microsoft Office Champion 2018

   

  Денес во просториите на i-bank store филијалата на Стопанска банка АД - Скопје, се одржа големото финале од проектот за унапредување на дигиталната писменост во Р. Македонија - Национален MOS (Microsoft Office Specialist) натпревар.

  На натпреварот кој започна кон крајот на декември 2017, се пријавија повеќе од 1000 млади, од кои 40 со најдобар резултат влегоа во денешното финале. Овогодинешниот победник кој ќе ја застапува Македонија во Орландо, Флорида како најдобар Microsoft Office Specialist е ЈОРДАНЧО ЕФТИМОВ, од Кочани. Јорданчо ќе се натпреварува со претставниците на повеќе од 140 земји и ќе се бори за титулата најдобар Microsoft Office Specialist во светот.

   

   

   

  28.05.2018

   

  ОГЛАС за продажба на недвижен имот (реф бр. 10-05/2018)

   

   

   Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот:

  1.Производна хала (поранешна сопственост на Охис, во стечај Гранулати) со површина од 2526м2 лоцирана на КП 5340/1 за КО Кисела Вода 2 стекнат врз основа на Заклучок за продажба пред надлежен извршител И бр.1749/2012, а опишан како:

  - КП 5340 дел 1 бул.Борис Трајковски бр.73 бр. на зграда 111 влез 1 кат ПР број 1 за минимална/почетна цена од 270.000ЕУР.

   

   

   

   

  23.05.2018

   

  Стопанска банка АД - Скопје, прво место на Банкарски игри 2018

   

  На овогодинешните Банкарски игри одржани во Охрид од 18-19.05.2018 тимот од Стопанска банка АД - Скопје повторно оствари огромен успех и се врати со бројни медали и пехари.

   

   

   

   

  21.05.2018

   

   #ВозиПравоВозиЗдраво vol. 4 ПОВТОРНО НЕ ОБЕДИНУВА НА ТРКАЛА :)

   

   

  03.06.2018 (недела) со старт во 11 часот на Порта Македонија.

   

   

  БЕСПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЈА ТУКА 

   

   

  Со гордост го најавуваме четвртото издание на веќе добро познатата ревијална трка „Вози право, вози здраво“ по улиците на Скопје со која сите, како заедница, дејствуваме за подигнување на свеста за користење на алтернативни форми на транспорт.

  Возењето велосипед, тротинет, ролерки, скутери, скироли не загадува, помага во намалување на сообраќајниот метеж, помага во заштитата на животната средина а притоа е многу забавно и здраво и на индивидуално ниво.

   

  Затоа, подгответе си ги ролерките, стегнете ги велосипедите, качете се на тротитентите или скејтовите а можете дури и со вашите колички со бебиња и придружете ни се накратко да го ослободиме центарот на Скопје од автомобили и да се возиме по слободните широки улици заедно.

   

   

   

   

   

  21.05.2018

   

  Соопштение за неработни денови - Св. Кирил и Методиј и Духовден

   

  Почитувани клиенти,

  Ве известуваме дека по повод престојниот државен празник „Св. Кирил и Методиј“ и православниот празник „Духовден“, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на

  24.05.2018 (четврток) и 25.05.2018 (петок).

   

   

   

  ОГЛАС за продажба на недвижен имот (реф бр. 9-05/2018)

   

  Стопанска банка АД - Скопје објавува оглас за продажба на :

   

  Деловен објект (населба Капиштец, спроти Трговскиот ЦентарЗебра) на ул.Васил Ѓоргов 11, Скопје, лоциран на КП 536/1 за КО Центар 2 со вкупна површина од 4091м2 согласно Имотен лист бр.58830, како и земјиште под и околу објект со поврпина од 2856м2.

   

  Продажбата на недвижниот имот ќе се изврши по пат на лицитација, со прибирање на затворени писмени понуди за минимална почетна цена од 2.200.000 ЕУР.

  Во купопродажната цена за недвижниот имот не е вклучен ДДВ од 18%, кој паѓа на товар на купувачот.

   

   

   

   

  ОГЛАС за продажба на недвижен имот (реф бр. 8-05/2018)

   

  Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот:

  1.Производна хала (поранешна сопственост на Охис, во стечајГранулати) со површина од 2526м2 лоцирана на КП 5340/1 за КО Кисела Вода 2 стекнат врз основа на Заклучок за продажба пред надлежен извршител И бр.1749/2012, а опишан како:

  - КП 5340 дел 1 бул.Борис Трајковски бр.73 бр. на зграда 111 влез 1 кат ПР број 1 за минимална/почетна цена од 300.000ЕУР.

  Напомена: Стопанска банка АД – Скопје е во постапка на пренос на сопственоста на свое име во имотен лист. Имотот предмет на продажба не е во фактичко владение, а продавачот се обврзува да ја спроведе постапката за обезбедување на владението.

   

   

   

   

  Оглас за прием на работник на работно место

  Благајник / Советник за продажба/ Агент за грижа на корисници

  Регион Скопје / Контакт Центар

   

  Благајникот е одговорен за навремено и ефикасно услужување на клиентите на благајна во филијалата, одговорен да обезбеди точно и сигурно реализирање на готовинските и безготовинските трансакции на клиентите, зема учество и придонесува за продажбата и промовирањето на производите на банката, обезбедува висок квалитет на услуги.

   

  Советникот за продажба е одговорен за ефективна промоција и продажба на производите и услугите на Банката, зголемување на базата на клиенти на Банката, максимизирање на профитабилноста и зголемување на продажбата на производите и услугите на Банката преку вкрстена продажба и реализирање на поставените таргети, обезбедување на високо ниво на задоволство на клиентите.

   

  Агентот за грижа на корисници во Контакт Центар одговара на дојдовни повици и иницира излезни повици, извршува трансакции преку сервисот телефонско банкарство, одговара на поплаки/прашања, забелешки од клиентите поврзани со производите и сервисите на Банката.