header image

Известување за промена на надоместоци

1. 4. 2024


Известување за промена на надоместоци

 

Во примена од 1 јуни 2024 година, Стопанска банка АД – Скопје (во понатамошниот текст Банката) врши ревидирање на надоместоците за уплата и повлекување на готовина и плаќања, на шалтерите на банката, за физички и правни лица.
За повеќе информации, на следниот линк детално се прикажани надоместоците кои ќе се применуваат од 1 јуни 2024 г.

За брзо, едноставно и бесплатно вршење на уплати и исплати на готовина на/од вашите платежни сметки користете ги банкоматите на банката. За ваше информирање, Банката во текот на 2023 и 2024 година постави 60 банкомати низ земјата со функционалност за 24/7 уплата на готовина, со што двојно го зголеми капацитетот и достапноста на овие трансакции како за правните, така и за физичките лица. Станува збор за нови, современи банкомати кои покрај новите функционалности, овозможуваат и бесконтактно користење и нудат зголемена безбедност.

Банката во континуитет инвестира во нови, современи решенија достапни преку i-bank дигиталните канали за правни и за физички лица, при што користењето на дигиталните канали го заштедува Вашето време, енергија и ресурси а вашите плаќања се брзи, едноставни и поевтини. Во чекор со новите технологии, променете ги вашите навики и вршете брзо, лесно и безбедно плаќање на вашите редовни месечни обврски за режиски трошоци и плаќања за други производи и услуги преку дигиталните (i-bank) канали на Банката, достапни 24/7, со значително пониски надоместоци.

За потрадиционалните корисници, останува достапна опцијата за вршење на различни видови на плаќања со услугата траен налог. Регистрацијата и користењето на услугата траен налог е бесплатна.

За поедноставно користење на погоре наведените услуги, Банката изработи серија видео упатства (достапни на линковите во продолжение), со кои врши континуирана едукација на своите корисници:
Уплата на готовина на банкомат  
Користење на дигитални услуги

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.