header image
Card image cap
Потпишан договор за соработка помеѓу Стопанска банка АД – Скопје и Триглав пензиско друштво АД - Скопје

Во интерес на проширување на палетата на производи и услуги достапни за клиентите, Стопанска банка АД – Скопје потпиша Договор за соработка со Триглав пензиско друштво АД – Скопје.Со официјализирање н...

29.12.2021

Card image cap
Соопштение за исплата на пензии за декември 2021

Со пензиите за месец октомври, клиентите ќе можат да располагаат од 27. 12. 2021 (понеделник), САМО преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа. Готовинската исплата на пензиите, за клиентите ко...

27.12.2021

Card image cap
Информација за измени во тарифите за физички лица

Почитувани клиенти,Ве известуваме дека Стопанска банка АД – Скопје, воведува нови и врши измена на некои од постојните надоместоци во тарифата за физички лица, при што ги утврдува следните надоместоци...

24.12.2021

Card image cap
Стопанска банка АД - Скопје се стекна со сертификатот „Фер финансиски услуги за потрошувачите“

Стопанска банка АД - Скопје се стекна со сертификатот „Фер финансиски услуги за потрошувачите“ кој го доделува Организацијата на потрошувачите на Македонија врз доброволна основа.Доделувањето на серти...

23.12.2021

Card image cap
Информација за LIBOR референтни каматни стапки

од особено значење е да се нагласи податокот дека надлежното тело - Financial Conduct Authority (FCA) од Велика Британија потврди дека повеќето референтни каматни стапки што се базираат на ЛИБОР (Лонд...

20.12.2021

Card image cap
Оглас за продажба на превземен имот на Стопанска банка АД – Скопје (реф бр.11-12/2021)

Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот имот: Производен комплекс во Куманово за производство и чување на замрзната храна која се состои од 8 (осум) згради со вкупна површина од ...

15.12.2021

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 08.12.2021 (среда)

Соопштение за неработен ден - 08.12.2021 (среда)   Почитувани клиенти, Ве известуваме дека по повод државниот празник Св. Климент Охридски, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат...

07.12.2021

Card image cap
Распоред за социјални исплати за месец ноември 2021

Ве информираме дека на 2. 12. 2021 (четврток) ќе се изврши процесирање на паричните средства за социјална, детска и цивилна заштита, при што за клиентите - корисници на дебитни картички, средствата ќе...

02.12.2021

Card image cap
Недостапен Контакт центар поради прекин во телекомуникациските услуги

поради подолготраен прекин во телекомуникациските услуги телефонскиот број на Контакт центарот е недостапен во период од неколку часа. Операторот работи на брзо надминување на проблемот по што ќе инфо...

02.12.2021

Card image cap
УНИТ Линк – животно осигурување со инвестициска компонента

Стопанска банка како лидер во Банкоосигурување на домашниот пазар започнува со понуда на Унит Линк животно осигурување со инвестициска компонента. Со овој производ, единствено клиентите на Стопанска б...

30.11.2021

Card image cap
Соопштение за исплата на пензии за ноември 2021

Имајќи ги во превид препораките и мерките за заштита од ширење на COVID – 19, Ве известуваме дека пензиите за месец ноември од фондот на ПИОМ ќе бидат предвреме процесирани при што ќе се спроведе гото...

25.11.2021

Card image cap
Оглас реф бр.9-11/2021 - продажба на превземен имот

Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на административно-деловен простор во Штип (дел од зграда на филијала Штип) запишан во Имотен лист бр.31847 за КО Штип 5 на ул. Ј.Ковачев бр.8, со заедни...

24.11.2021

Card image cap
Учество на вработените во „Денови на борба против гладта“

Во склоп на одбележување на Кампањата за “Денови на борба против гладта“, вработените од Стопанска банка – АД Скопје и оваа година реализираа собирна акција за финансиски средства во Централната зград...

18.11.2021

Card image cap
Нова понуда во банкоосигурувањето - Осигурување на отплата на кредит

Во насока на поттикнување на развојот на домашниот осигурителен пазар Кроација осигурување и Стопанска банка неодамна ја проширија понудата на Банкоосигурување на македонскиот пазар за првпат овозможу...

17.11.2021

Card image cap
Стопанска банка дел од здружената акција за заштеда на електрична енергија

Откако на 9. 11. 2021 година Владата на Република Северна Македонија прогласи кризна состојба во енергетската енергетскиот сектор во траење од 30 дена, Македонската банкарска асоцијација (МБА) го коор...

10.11.2021

Card image cap
Кампања за безбедност при интернет купување

Министерството за внатрешни работи преку Секторот за компјутерски криминал и дигитална форензика, во соработка со Европол и Стопанска банка АД - Скопје се вклучија во годинешната кампања за подигнувањ...

04.11.2021

Card image cap
Голем успех на нашите колеги на спортските игри

Вработените од Стопанска банка АД - Скопје успешно се покажаа освојувајќи притоа: Прво место тенис - жени Прво место тенис - мажи Прво место шах трето место куглање - мажи...

03.11.2021

Card image cap
Објавени резултатите од третиот квартал

Банката го заврши третиот квартал од 2021 година со позитивен резултат од 32.6 милиони евра добивка пред оданочување, што е 28% подобар во споредба со резултатот од истиот период во 2020 година. Во ис...

29.10.2021

Card image cap
Одбележување на „Денот на штедење“ со зелена акција

Оваа година одлучивме „Денот на штедење“ да го прославиме на „зелен“ начин, користејќи ги овие ретки сончеви денови за убава акција во која ве покануваме да се вклучите заедно со вашите семејства. Име...

28.10.2021

Card image cap
Информација за исплата на пензии за октомври 2021

Со пензиите за месец октомври, клиентите ќе можат да располагаат од 26. 10. 2021 (вторник), САМО преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа. Готовинската исплата на пензиите, за клиентите кои н...

25.10.2021

Card image cap
Промотивна понуда за станбени кредити до крајот на годината

Повторно оваа есен, станбените кредити од Стопанска банка АД - Скопје вклучуваат понуда за намалени трошоци поврзани со процесот на аплицирање и одобрување што е значително олеснување за корисниците н...

12.10.2021

Card image cap
Соопштение за неработен ден - 11.10.2021 (понеделник)

Соопштение за неработен ден - 11.10.2021 (понеделник)   Почитувани клиенти, Ве известуваме дека по повод државниот празник – Ден на народното востание, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нем...

08.10.2021

Card image cap
Промотивна понуда на потрошувачки кредит со подарок домаќинско осигурување

Стопанска банка АД – Скопје од 5. 10. до крајот на 2021 година ги промовира потрошувачките кредити до 25.000евра со интересна комбинација која вклучува подарок домаќинско осигурување за првата година ...

05.10.2021

Card image cap
Распоред за социјални исплати за месец септември

Почитувани,   Ве информираме дека на 4. 10. 2021 (понеделник) ќе се изврши процесирање на паричните средства за социјална, детска и цивилна заштита, при што за клиентите - корисници на дебитни карти...

04.10.2021

Card image cap
Соопштение за исплата на пензии за септмеври 2021

Готовинската исплата на пензиите, за клиентите кои не користат картички, ќе се спроведе во 4 групи во сите отворени филијали на Банката, согласно следниот распоред составен според висината на нивната ...

27.09.2021

Card image cap
Информација од процесинг центарот

По информација добиена од процесинг центарот кој соработува со Стопанска банка АД – Скопје, најавуваме можни краткотрајни прекини во процесирањето на трансакциите во временскиот интервал од 00:30 до 0...

21.09.2021

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.