header image

Оглас за вработување - Дилер на финансиски пазари

4. 7. 2023

 

Оглас за вработување - Дилер на финансиски пазари

 

Со цел проширување на својот тим, Стопанска Банка АД Скопје објавува оглас за следната работна позиција Дилер на финансиски пазари, Сектор за средства и ликвидност.

Работното место опфаќа:

 • Купопродажба на странски платежни средства на девизниот пазар;
 • Одржување и унапредување на односите и соработката со клиентите и филијалите на СБ
 • Тргување на пазарот на пари (депозити)
 • Тргување со хартии од вредност (Државни записи и обврзници)
 • Тргување со ефективни парични средства
 • Формирање на курсните листи за СБ
 • Подготвување на интерни и екстерни извештаи и организирање на база на податоци

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните квалификации:

 • ВСП - Економски факултет / Бизнис администрација
 • Најмалку 3 години релевантно работно искуство во финансиска институција ќе се сметаат како предност;
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Одлично познавање на Microsoft Office

Лични карактеристики:

 • Динамична личност со способност за преземање иницијативи
 • Способност за работа под притисок, справување со стрес и извршување повеќе работи истовремено во кратки временски рокови
 • Одлични организациски и комуникациски вештини
 • Прецизност, точност и аналитичен пристап во работењето
 • Висок личен интегритет, деловен и професионален однос

Кандидатите кои имаат претходно работно искуство со тргување на финансиски инструменти или поседуваат ACI Dealing Certificate ќе се смета дека имаат предност при вработувањето.

Вработувањето е на определено време со можност по истекот да премине во вработување на неопределено време. Работното време е 8 часа дневно или 40 часа неделно, од понеделник до петок, со почеток од 8ч-9ч и крај на работното време од 16ч-17ч во седиштето на Банката, улица 11 Октомври бр.7, Скопје.

Висината на основната плата ќе се дефинира врз основа на работното искуство и исполнувањето на критериумите од страна на кандидатот.

Ве молиме да ја пополните апликацијата на веб - страницата на Банката www.stb.com.mk/kariera-vo-sb/ со назнака за кое работно место аплицирате, најдоцна до 11. 7. 2023 година.

Банката ќе изврши избор во законскиот рок, во согласност со бројот на пријавени кандидати. Само селектираните кандидати ќе бидат известени и повикани на интервју.

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.