header image

Известување за лажни e-mail пораки

15. 8. 2023

 

Известување за лажни e-mail пораки

 

Почитувани клиенти и соработници,

Во текот на денешниот ден до различни корисници на електронска пошта испратена е порака која наликува како порака од нашиот Контакт центар со информација за “плаќања од трета страна“.

Притоа, пораката содржи прилози и линкови кои веруваме дека водат до малициозен софтвер кој може да Ви наштети. Затоа наша препорака е овој сомнителен мејл да не се отвора, но и да НЕ СЕ КОРИСТАТ линковите и прилозите доколку ги има.
Најдобро е ваквата порака да се избрише веднаш.

Доколку сепак сакате да проверите дали Банката Ве контактирала за прилив обратете се на (02)3100 109 во секое време од денот или во една од нашите филијали кои работат од 8:30 до 16 часот.

Како и досега, Стопанска банка АД - Скопје потестува дека преку e-mail нема да бара да откривате лозинки и други лични сензитивни податоци. Посветете посебно внимание ако добиете ваков вид на електронска пошта.

Со почит,
Стопанска банка АД- Скопје,
На ваша страна

Аплицирај online

МОЖЕ ДА ВЕ ИНТЕРЕСИРА

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.