header image header image

Interest rates

Ref. int. rates, loans and cards

Reference interest rates for loans and deposits can be found here


Interest rates for loans and cards for individuals:


Interest rates for loans for legal entities:

  • MKD loans 
  • FCY loans  

Deposits for individuals

Interest rates for loans for individuals:

Deposits individuals

Models for defining interest rates

  1. Model 1 and 2 for defining floating interest rates 1.7.2024
  2. Model 3 for defining floating interest rates 1.7.2024

 

 

Search

Faq

24 hours CONTACT CENTER

For further information, please contact

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.