header image

Внимание за заштита на лични податоци

21.10.2019

 

Внимание за заштита на лични податоци

 

Почитувани,

⚠️‼️Ве информираме дека од неовластена електронска адреса stopanska.banka@gmail.com регистрирани се обиди да се приберат лични податоци за клиенти на Банката.


⚠️‼️Стопанска банка НЕ КОРИСТИ gmail адреси за контакт со клиентите и Банката НИКОГАШ нема да побара преку линк на e-mail да внесете лични или финансиски осетливи податоци.

 

Повикуваме на зголемена внимателност на клиентите и доколку сте испратиле лични или финансиски податоци на линкот во лажниот допис, Ве молиме обратете се до Министерство за внатрешни работи (Сектор за компјутерски криминал и дигитална форензика) како и информирајте ја Банката со цел заштита на Вашите банкарски податоци.

 

Овој вид на измами се зачестени и преку лажни Facebook профили, лажни e-mail адреси и други дигитални канали за комуникација, но Банката будно ги следи и известува за евентуалните нерегуларности со цел максимална заштита на своите клиенти.

 

Повторуваме, Банката НИКОГАШ нема да побара да внесете лични или финансиски осетливи податоци преку линк испратен на e-mail или СМС. Бидете внимателни и секоја сомнителна комуникација пријавете ја до нашиот 24/7 контакт центар (02)3100 109.

 

Стопанска банка АД - Скопје

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.