header image

Внимание, се испраќаат лажни e-mail пораки во име на Стопанска банка!

Внимание, се испраќаат лажни e-mail пораки во име на Стопанска банка!

 

Почитувани,

Ве информираме дека од неовластена електронска адреса post.notice@stb.com.mk се испраќаат лажни меилови во име на Стопанска банка со subject: Известувања за дојдовни плаќања.

Банката не користи таков е-маил за информирање на своите клиенти, ниту пак испраќа формулари за пополнувања за исплата на средства. Доколку добиете таков меил ве молиме веднаш да го избришете од вашето поштенско сандаче односно да не го отварате документот во прилог бидејќи може да наштети на вашиот компјутер или пак да ги злоупотреби вашите лични податоци. 

 

Повторуваме, Банката не побарува од своите клиенти да пополнуваат формулари за исплати ниту пак да побара да внесете лични или финансиски осетливи податоци преку фајл испратен на e-mail. Бидете внимателни и секоја сомнителна комуникација пријавете ја до нашиот 24/7 контакт центар (02)3100 109.

 

Стопанска банка АД - Скопје

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.