header image

Соопштение за субвенции за тутун

18.04.2020

 

Соопштение за располагање со субвенциите за тутун


Почитувани, согласно спроведената исплата на субвенциите за тутун, ве информираме дека во периодот од 21-ви април (вторник) до 24-ти април (петок) 2020 година Банката ќе им биде на располагање на клиентите корисници на субвенции од тутун, но со строго дефиниран редослед по азбучен ред и тоа:

За клиентите - физички лица според почетната буква од презимето  
За клиентите - правни лица според првата буква од називот на правното лице

Напоменуваме дека за клиентите корисници на дебитни картички, средствата од субвенциите им се веќе достапни за располагање во трговија и на банкоматите.

Распоредот за готовински исплати во филијалите на Банката:
  • 21.04.2020 (вторник) исплата за А, Б, В, Г + Д (презиме/назив)
  • 22.04.2020 (среда) исплата за Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ, И, Ј + К (презиме/назив)
  • 23.04.2020 (четврток) исплата за Л, Љ, М, Н, Њ, О, П + Р (презиме/назив)
  • 24.04.2020 (петок) исплата за С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ + Ш (презиме/назив)

За оваа цел, филијалите во Прилеп, Битола (Широк сокак), Радовиш и Струмица во овие денови ќе работат од 8 до 17часот. Останатите филијали работат со веќе утвредното работно време.

За клиентите кои сепак ќе одлучат да ги посетат нашите филијали, апелираме да ги следат следните препораки:

•    Доследно запазување на редоследот на користење на субвенциите по датум
•    Да се почитуваат сите превентивни мерки во насока на заштита на јавното здравје (користење на маски и ракавици) и да се одржува меѓусебно растојание од најмалку 2 метри, за што се ангажирани и редарски службеници и
•    Да очекуваат ограничен влез на клиенти во филијалите/експозитурите одеднаш со цел намалување на гужвите внатре во објектите.

Воедно ги информираме и сите други клиенти на Банката дека во овие денови е очекуван поголем број на клиенти, особено во посочените филијали, со цел планирање на нивните посети.

Корисни линкови:

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.