header image

Соопштение за располагање со парични средства од социјална заштита


Почитувани,


Ве информираме дека на 01.09.2020 (вторник), ќе се изврши процесирање на паричните средства за социјална и детска заштита, при што за клиентите - корисници на дебитни картички, средствата ќе бидат достапни за располагање САМО во трговија и на банкоматите уште од попладневните часови истиот ден.

За клиентите кои не користат платежни картички, готовинска исплата во филијалите на Банката ќе се изврши етапно, во периодот од 02-ри септември (среда) до 04-ти септември (петок) 2020 година, со строго дефиниран редослед по азбучен ред и тоа според почетната буква од презимето:


•    02.09.2020 (среда) исплата за А, Б, В, Г, Д, Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ; (презиме)
•    03.09.2020 (четврток) исплата за И, Ј, К, Л, Љ, М, Н, Њ, О; (презиме)
•    04.09.2020 (петок) исплата за П, Р, С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш; (презиме)

Потребно е клиентите да се придржуваат до овој распоред со цел успешно спроведување на исплатата и намалување на редот на чекање. Апелираме овие клиенти при посета на филијалата, пред се заради лична заштита, да поднесат и барање за изработка на дебитна картичка со што ќе бидат подготвени за подигнување на нивните средства следниот месец.
 
Банката повторно апелира до сите клиенти корисници на средствата за социјална заштита да пристапат кон активно користење на дебитните картички и банкоматите со цел намалување на нивната потреба од користење на филијалите не само за овие приливи туку и за приливите кои следуваат додека траат мерките за заштита.

Клиентите кои ќе ги посетат нашите филијали, задолжително треба да се придржуваат до следните препораки:

•    Доследно запазување на редоследот на исплата по датум и азбучен ред
•    Примена на превентивни мерки во насока на заштита на јавното здравје (задолжително користење на маски или марами) и одржување меѓусебно растојание од најмалку 2 метри, за што се ангажирани и редарски службеници.

Стопанска банка АД – Скопје
На ваша страна

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.