header image

Соопштение за користење на сметки

13. 6. 2024

Соопштение за користење на сметки

 

Почитувани,

Стопанска банка АД - Скопје потсетува дека согласно регулативата и добиеното мислење од надлежните институции, започнувајќи од 13.02.2024 година како важечки документ за идентификација, покрај валидните лична карта/пасош со новиот назив на државата “Република Северна Македонија” може да се користи и лична карта со називот на државата “Република Македонија” која има валиден рок на важност.

Клиентите кои имаат лична карта со изминат рок на важност, како и претходно, не можат да ги користат банкарските услуги освен ако приложат патна исправа со називот „Република Северна Македонија“.

 

Стопанска банка АД - Скопје

 

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.