header image

Соопштение за извештај за надоместоци и платени/заработени камати

31. 1. 2024

Соопштение за извештај за надоместоци и платени/заработени камати

 

Почитувани,

Ве информираме дека согласно Законот за платежни услуги и платни системи, Стопанска банка АД – Скопје како давател на платежни услуги, изработи извештај за сите наплатени надоместоци за услугите поврзани со платежната сметка и за платените и заработените камати на платежната сметка (онаму каде истите се применуваат).

Извештајот се изработува за информирање на потрошувачите - физички лица, сопственици на платежни сметки.

Извештајот за надоместоци се изработува еднаш годишно, во тековната календарска година и истиот ги содржи платените надоместоци и платени и заработени камати во претходната календарска година во периодот од 01.01.2023 до 31.12.3023 година.

Извештајот за надоместоци е достапен за издавање на шалтерите на Банката во хартиена форма со презентирање на важечки документ за идентификација.
Дополнително, извештајот ќе биде достапен и во електронска форма за корисниците на e-banking, за што корисниците соодветно ќе бидат информирани.

Со почит,

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.