header image

Пуштен во употреба TOPSI Pumptrack

19.10.2020

 

Пуштен во употреба TOPSI Pumptrack

 

Веќе пет години по ред Стопанска банка АД – Скопје во партнерство со Град Скопје инвестира во развојот на вело-културата преку кампањите #ВозиПравоВозиЗдраво, но и преку донациите на внимателно, избрана урбана опрема за градот.


Овојпат, по неколку месеци интензивна работа, завршен е и пуштен во употреба велодром TOPSI pumptrack во Градскиот парк, веднаш до паркингот кај Сточарскиот институт.


Оваа локација сега добива нов модерен изглед, исполнета со забавни и рекреативни содржини. Градот Скопје на сето ова се надоврза со осветлување, хортикултурно уредување и фонтана за вода, а целосно беше реконструиран и големиот паркинг кој го користат посетителите на Градскиот парк.


При посетата на локацијата, Претседателот и членовите на Управниот одбор од Стопанска банка АД – Скопје и Градоначалникот на Град Скопје, се промовираше и пушти во употреба TOPSI Pumptrack кој ќе придонесе младите генерации се повеќе да го користат својот велосипед и за забава, но и како превозно средство.


Претседателот на Управниот одбор, Г. Диомидис Николетопулос при посетата изрази задоволство што брендот Стопанска банка АД – Скопје се повеќе станува синоним за соработка со заедницата, инвестирањето во подобра животна средина и граѓанска активност. Благодарение на заложбите на нашите вработени, како компанија живееме и делуваме проактивно и се менуваме заедно кон подобро.

Градоначалникот на Град Скопје, Г. Петре Шилегов исто така изрази задоволство од повеќегодишната соработка со Банката и нагласи дека Градот ја исполнува својата визија за подигнување на квалитетот на живот за граѓаните преку збогатување на содржините достапни посебно за помладите генерации, инвестирање во инфраструктурата, во животната средина и преку модернизирање на транспортот. Преку сите овие проекти, континуитетот и заложбата на тимот, Градот е целосно во функција на своите граѓани.


Ги покануваме граѓаните на Скопје да го посетат велодромот, да уживаат и да помогнат во зачувување на патеката и содржините со што ќе се охрабрат и за идни донации во ваков вид на урбана вело опрема.

Фотографии од велодромот и содржините се достапни на веб страницата на Банката и на Градот Скопје.


Стопанска банка АД – Скопје                                Град Скопје

 

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.