header image

Проверка на термин и локација за подигнување на платежната картичка

15.06.2020

 

Проверка на термин и локација за подигнување на платежната картичка

 

Почитувани граѓани,

 

на интернет страницата на Стопанска банка АД - Скопје достапен е формулар преку кој можете во секое време да проверите во која филијала и во кој термин (ден и час) треба да ја подигнете вашата платежна картичка од програмата на Владата „Купувам Домашно“

- на www.stb.com.mk/DPK едноставно внесете ЕМБГ и добијте ја посакуваната информација.

На овој начин, Банката и овозможува на над 110.000 клиенти кои треба да добијат картичка од филијалите, безбеден, брз и едноставен начин да се направи проверката и да се продолжи со ефикасната дистрибуција и издавање на картичките, без непотребни посети на филијалите или јавувања во Контакт центарот. Листата се ажурира на дневна основа, согласно изработката и дистрибуцијата на картичките во филијалите.

Банката подготви и корисни прашања и одговори за корисниците на платежните картички достапни на нашата веб страница.

Воедно, ги потсетуваме клиентите дека ажурирање на телефонски број или e-mail адреса за постојните клиенти на Банката е овозможено преку нашиот 24/7 Контакт центар на (02)3100109.

Стопанска банка АД - Скопје
На ваша страна

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.