header image

Промоција на спотот „Земја за нас“ од Сонуваме.Менуваме

22.03.2017

НОВ МУЗИЧКИ СПОТ ЗА ПЕСНАТА „ЗЕМЈА ЗА НАС“ ОД ПРОЕКТОТ „СОНУВАМЕ.МЕНУВАМЕ“


По повод меѓународниот ден на лица со Даунов синдром 21.03, во просториите на Стопанска банка АД – Скопје пред претставниците на медиумите и учесниците во проектот „Сонуваме.Менуваме“ промовиран беше музички спот за песната „Земја за нас“ во продукција на ОхО, со што на одреден начин се заокружи првото издание на проектот.
Видеото е изработено со извадоци од сценскиот перформанс на лицата со посебни потреби и пречки во развојот и дополнето со ликовите на ТВ Серијата „5+ фамилија“ кои активно учествуваа во проектот и изработката на песната.


Симболиката на текстот од песната ги поканува слушателите да гледаат со очи на дете (односно невино, чисто, со разбирање) и да им подадат пријателска рака на лицата со посебни потреби и пречки во развојот, додека препознатливата мелодиската позадина има за цел креирање поголем ефект и полесно прифаќање. Песната е изведена од 5+ бенд и детскиот хор при МОБ.


Во рамки на проектот „Сонуваме.Менуваме“ Стопанска банка АД – Скопје заедно со асоцијациите и здруженијата покрај сценските настапи и инклузивната претстава изработи видео пораки кои се достапни за едукативните центри низ Македонија за промовирање на инклузивноста, разбирањето, емпатијата и поддршката на лицата со посебни потреби и нивните семејства. На овој начин се надеваме сите генерации граѓани ќе помогнат во прифаќање на разликите кои не надополнуваат и не прават посилни како општество.


Стопанска банка АД – Скопје уште еднаш им благодари на сите учесници и соработници на „Сонуваме.Менуваме“ кој се надеваме дека ќе прерасне во долгорочен и одржлив проект.
Музичкиот спот и едукативните видеа се достапни на овој линк.

 

 

Стопанска банка АД – Скопје

На ваша страна

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.