header image

Промени во начинот на извршувањето на трансакциите од страна на клиентите – нерезиденти

01.11.2019

 

Промени во начинот на извршувањето на трансакциите од страна на клиентите – нерезиденти

 

Почитувани клиенти,

 

Ве известуваме дека, согласно регулативата и интерните акти на банката, Стопанска банка АД Скопје изврши промени во начинот на извршувањето на трансакциите од страна на клиентите – нерезиденти.

 

Имено, започнувајќи од 01.11. 2019 година, за секоја извршена трансакција од страна на физички и правни лица-нерезиденти клиенти на Банката во износ еднаков на или поголем од денарска противвредност на ЕУР 10.000, задолжително е доставување на соодветна документација за трансакцијата од која ќе се утврди основот на плаќање, потеклото на средствата и намената на трансакцијата.

 

Доставувањето на соодветна документација е задолжително за сите приливи и трансфери над утврдениот лимит и истите може да се извршат само по презентирање на документ за потеклото и намената на средствата во трансакцијата.

 

За сите дополнителни информации, Ве молиме информирајте се на www.stb.com.mk, во филијалите на Стопанска банка АД – Скопје или на телефон 3100-109.

 

 

Со почит,

Стопанска банка АД Скопје  

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.