header image

Промена на трошок за водење на сметка за нерезиденти

17.02.2021

Промена на трошок за водење на сметка за нерезиденти


 
Почнувајќи од 1. 03. 2021 година, Стопанска банка АД - Скопје ќе изврши промена на начинот на пресметка и наплата на трошоците водење на сметка за нерезиденти (тарифа бр. 1.34):
1.    Трошоците за водење на сметка ќе бидат базирани на промет во текот на еден календарски месец и тоа:

  • Промет до 1 милион мкд- провизија 5 ЕУР
  • Промет над 1 милион мкд- провизија од 10 ЕУР

Наведената промена претставува усогласување на тарифните ставки согласно пазарната практика.

Стопанска банка АД - Скопје

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.