header image

Промена на провизии за платен промет со странство

29. 9. 2020

 

Промена на провизии за платен промет со странство

 

Почнувајќи од 1. 10. 2020 година, Стопанска банка АД - Скопје ќе изврши промена на начинот на пресметка и наплата на трошоците за платен промет со странство во следните сегменти:

  1. Трошоците за водење на сметка ќе бидат базирани на промет во текот на еден календарски месец и тоа:

    • Девизен промет во противвредност  до 100 илјади мкд- провизија во износ од 60,00 мкд
    • Девизен промет во противвредност  од 100 до  500 илјади мкд -провизија од 100,00 мкд
    • Девизен промет во противвредност   од 500 до 1 милион мкд- провизија од 200,00 мкд
    • Девизен промет во противвредност  над 1 милион мкд- провизија од 300,00 мкд

  2. Банката воведува провизија за изготвување на изводи во износ од 10,00 мкд по извод.

Наплатата на наведените провизии ќе се врши на почетокот на следниот календарски месец за провизијата од претходниот месец. Првата наплата на провизии согласно новиот начин ќе започне да се извршува со почеток од 1. 11. 2020 година.

Наведената промена претставува усогласување на тарифните ставки согласно пазарната практика.

Стопанска банка АД - Скопје

Аплицирај online

МОЖЕ ДА ВЕ ИНТЕРЕСИРА

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.