header image

Промена на каматни стапки на денарските депозити

1. 6. 2022

 

Промена на каматни стапки на денарските депозити

 

Почнувајќи од 1. 6. 2022 година Стопанска банка АД - Скопје изврши промена на каматните стапки на денарските депозити на физички лица. Притоа, фиксните каматни стапки на денарските депозити со рок на орочување до 36 месеци, се зголемуваат до 0,3 п.п додека каматните стапки на девизните депозити останаа непроменети.

Детален преглед на актуелните каматни стапки на следниот линк
Промените на каматните стапки се применуваат за сите нови орочени депозити и за постоечки депозити по истекот на рокот за орочување, односно на денот на реорочување на секој поединечен влог, почнувајќи од 01.06.2022 година.

 

 

Аплицирај online

МОЖЕ ДА ВЕ ИНТЕРЕСИРА

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.