header image

Надоместок на девизни сметки на правни лица

22.06.2018

 

 

Воведување на надоместоци на девизни сметки на правни лица

 

 

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека од 01.07.2018 година Стопанска Банка АД – Скопје (СБ) воведува надоместоци на девизни сметки на правни лица-резиденти и нерезиденти. и тоа:

1. Водење на сметка

-      за клиент во СБ резидент, износ од 25 денари( на месечно ниво по сметка)

-      за клиент во СБ нерезидент, износ од ЕУР 5( на месечно ниво по сметка)

2. Затварање на сметка

-      за клиент во СБ резидент, износ од 500 денари

-      за клиент во СБ нерезидент, износ од ЕУР 20

3. Анализа на документи за идентификација на клиент нерезидент правно лице ЕУР 25

4. Активирање на блокирана сметка на нерезидент правно лице ЕУР 10

 

Наплатата се врши согласно Тарифата за правни лица (тарифна ставка 1.34;1.35; 1.36 i 1.37 од Тарифата за правни лица)

 

За детален увид во актуелните надоместоци обратете се во Филијалите на Банката, во Контакт Центарот на (02)3100-109 или на официјалната тарифа објавена на веб страницата.

 

Стопанска банка АД - Скопје

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.