header image

Измена на тарифа за надоместоци - ПОС терминали

Ве известуваме дека Стопанска банка АД – Скопје изврши измена во надоместоците за правни лица кои прифаќаат платежни картички преку ПОС терминали.

Измените се во месечниот надомест за одржување на ПОС терминали при што износите од 10 јануари ќе изнесуваат:

  • Месечниот надомест за одржување на ПОС терминали со промет помеѓу 20.000 – 50.000 денари изнесува 360 денари (се зголемува за 60 денари)
  • Месеченот надомест за одржување на ПОС терминали со промет над 50.000 денари изнесува 180 денари месечно

Изменетите тарифни ставки ќе влезат во примена од 10 Јануари 2024 г.

Одржувањето на ПОС терминалите е банкарска услуга во рамките на која Банката им обезбедува на своите клиенти:

  • Бесплатен ПОС терминал за прифаќање на картичките на картички од меѓународните платежни брендови или виртуелен (e-commerce) ПОС терминали интегриран со интернет продавницата
  • Бесплатни потрошни материјали поврзани со ПОС терминалот, хартиени траки и сл.
  • Гаранција и бесплатно сервисирање на ПОС терминалите како и подршка и консултација во врска во работењето со вритуелните (e-commerce) ПОС терминали
  • Комуникациска врска (вградена СИМ картичка) со процесинг центарот на банката за извршување на платежните трансакции
  • Финансиски извештаи (расположливи преку дигиталното банкарство) за увид и контрола врз процесираните трансакции со платежните картички чија наплата се прифаќа
  • 24/7 подршка во активностите поврзани со финансиска подршка за картичните трансакции извршени преку ПОС терминалот

Стопанска Банка АД - Скопје

На ваша страна

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.